Στη Βουλή στέλνει ο Θ. Καράογλου την εγκατάλειψη του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου

Θεσσαλονίκη, 02 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Στη Βουλή στέλνει ο Θ. Καράογλου την εγκατάλειψη του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου

Στη Βουλή στέλνει ο Θεόδωρος Καράογλου την εγκατάλειψη του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, προτρέποντας τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Αθλητισμού να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διάθεση κονδυλίου, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που απαιτείται προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διορθωτικές παρεμβάσεις στεγανοποίησης και πυρασφάλειας, που θα οδηγήσουν στην εκ νέου αδειοδότηση του σταδίου για τη διεξαγωγή αγώνων παρουσία κοινού.
Σε ερώτηση που κατέθεσε, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρει την αγωνία των Θεσσαλονικέων, αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή που χρησιμοποιεί το Καυτανζόγλειο Στάδιο ως έδρα, το άλλοτε αθλητικό στολίδι της Θεσσαλονίκης να γίνει και πάλι φιλόξενο και λειτουργικό.
Ιδιαίτερα για την ομάδα του Ηρακλή, ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι λόγω της μη αδειοδότησης του γηπέδου, υποχρεώνεται να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League 2 κεκλεισμένων των θυρών και άρα να μην διεκδικεί επί ίσοις όροις την επιστροφή της στην Super League 1.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καράογλου απευθύνει στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό τρία συγκεκριμένα ερωτήματα. Πρώτον, εάν είναι ενήμεροι για τις διορθωτικές εργασίες στεγανοποίησης που πρέπει να γίνουν, όπως επίσης και της εγκατάστασης συστήματος πυρασφάλειας που απαιτούνται για την αδειοδότησή του, ύψους 1 εκ. ευρώ σύμφωνα με την εκτίμηση της Διοίκησης του Σταδίου.
Δεύτερον, εάν προτίθενται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να διατεθεί άμεσα το 1 εκατομμύριο ευρώ που απαιτείται, ώστε το συγκεκριμένο στάδιο να ανοίξει ξανά τις πύλες του για να υποδεχθεί τους αθλητές, αλλά και τους φιλάθλους του Ηρακλή που θέλουν να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Τρίτον, εάν εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσει άμεσα οδηγία στην Διοίκηση του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με σκοπό την κατεπείγουσα έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των φθορών που θα έχει ως αποτέλεσμα την έγκριση της αδειοδότησής του.

Όπως τονίζει σχετικά ο κ. Καράογλου: «Η Θεσσαλονίκη στερείται υποδομές. Αυτό σημαίνει ότι όσες διαθέτει πρέπει να είναι λειτουργικές, καλοσυντηρημένες και φυσικά στη διάθεση των πολιτών και των αθλητικών συλλόγων της πόλης.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Καυτανζόγλειο στάδιο μαραζώνει. Είναι αφημένο στη μοίρα του, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μην διαθέτει άδεια διεξαγωγής αγώνων παρουσία κόσμου.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που στις αρχές του 2000 δαπανήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 47 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνισή του, προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δεν νοείται η μεγαλύτερη κυψέλη αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί σε καθημερινή βάση δεκάδες αθλήματα και εκατοντάδες αθλητές, να είναι κλειστή. Το Καυτανζόγλειο πρέπει να ανοίξει άμεσα, να σφύζει ξανά από ζωή και αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες αποκατάστασης των σημαντικών και εκτεταμένων φθορών, η στεγανοποίησή του, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος πυρασφάλειας πρέπει να γίνουν άμεσα».