Θ. Καράογλου: «Στον προϋπολογισμό του 2024 αποτυπώνεται η σταθερότητα της χώρας, η πρόοδος της οικονομίας και η ανάπτυξη της κοινωνίας»

Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Στον προϋπολογισμό του 2024 αποτυπώνεται η σταθερότητα της χώρας, η πρόοδος της οικονομίας και η ανάπτυξη της κοινωνίας»

«Στον προϋπολογισμό του 2024 αποτυπώνεται η σταθερότητα της χώρας, η πρόοδος της οικονομίας και η ανάπτυξη της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Παίρνοντας το λόγο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης στάθηκε στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά από 13 χρόνια που καταρτίζεται έχοντας ανακτήσει η χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα. Γεγονός, όπως εξήγησε, που θέτει τις βάσεις για μια ακόμη πιο ενισχυμένη αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προϋπολογισμός του 2024 είναι το θεμέλιο για να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση πειστικά τις συνέπειες του πληθωρισμού και να συνδράμει στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και των μισθών, ενώ τόνισε ότι αποτελεί «προϊόν σκληρής δουλειάς και θυσίας της ελληνικής κοινωνίας σε συνδυασμό με τη συνετή νοικοκυρεμένη και αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική που ασκείται».
Αναφερόμενος στη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι το κυβερνητικό επιτελείο «υλοποιεί πολιτικές προς όφελος των πολιτών και όχι των αριθμών». Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι τα έσοδα από τη φορολογία θα αυξηθούν τη νέα χρόνια, δίχως να αυξηθεί κανένας νέος φόρος και οι φορολογικοί συντελεστές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ακόμη, στην κυβερνητική μέριμνα για το κοινωνικό κράτος, εστιάζοντας στην ενίσχυση των δαπανών για την υγεία, όπου η επιχορήγηση προς νοσοκομεία και πρωτοβάθμια υγεία αυξάνεται 15% συγκριτικά με το 2023.
Όσον αφορά στο πεδίο της κοινωνικής δικαιοσύνης, παρατήρησε ότι η μόνιμη ενίσχυση του εισοδήματος το 2024, που θα επιτευχθεί μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών όπως π.χ. οι αυξήσεις στις αποδοχές περίπου 660.000 δημοσίων υπαλλήλων, η νέα αύξηση του βασικού κατώτατου μισθού και το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, μεταφράζεται σε μόνιμη αύξηση των αποδοχών και περαιτέρω κατάργηση φορολογικών βαρών.
«Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού στηρίζεται στην υπεραπόδοση της οικονομίας. Τα δημοσιονομικά μεγέθη της οικονομίας μας πιστοποιούν ότι η πατρίδα μας βαδίζει στον ορθό δρόμο, μειώνει το χρέος και επιτυγχάνει θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα. Τα καταφέρνουμε καλύτερα από το αναμενόμενο παρά τις δυσκολίες και τις διεθνείς αντιξοότητες. Συνεχίζουμε, λοιπόν, στην ίδια πολιτική, διαθέτοντας εφεδρείες που μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους συμπατριώτες μας, διαθέτοντας στοχευμένα δημοσιονομικούς πόρους προκειμένου να πετύχουμε τη μέγιστη οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα, γιατί μετά από χρόνια βλέπουμε ότι η Ελλάδα νοικοκυρεύεται, προοδεύει, εξελίσσεται» ανέφερε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου.