Θ. Καράογλου «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ισορροπημένο, αναλογικό και οδηγεί στη δίκαιη κατανομή βαρών»

Θεσσαλονίκη, 05 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ισορροπημένο, αναλογικό και οδηγεί στη δίκαιη κατανομή βαρών»

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει στη χώρα φορολογική δικαιοσύνη και αποτελεί μέρος του συγκροτημένου σχεδίου που εκπονεί η Κυβέρνηση για μια Ελλάδα δίκαιη, παραγωγική, εξωστρεφής και ισχυρή τόνισε ο Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει ούτε κρύβει κάποια οριζόντια φορολόγηση και πως το οικονομικό επιτελείο είναι σταθερά προσανατολισμένο στη διαρκή μείωση των φόρων. Σημείωσε, ακόμη, ότι από εδώ και στο εξής οι διασταυρώσεις στοιχείων θα είναι πιο αποδοτικές και πιο ουσιαστικές, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της, αποτελεσματική στην εφαρμογή τους και δίπλα σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ισορροπημένο, αναλογικό και οδηγεί στη δίκαιη κατανομή των βαρών» σημείωσε ο κ. Καράογλου, καταλογίζοντας στην αξιωματική και μείζονα αντιπολίτευση αδιαφορία στο να βρεθεί λύση στο ζήτημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
«Η κοινή λογική υπαγορεύει να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή. Το κάνουμε πράξη δίχως να αυξήσουμε φόρους» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως η νομοθετική πρωτοβουλία είναι ένα τολμηρό βήμα εκσυγχρονισμού της φορολογικής πολιτικής που ασκείται στην πατρίδα μας.
«Δεν νοείται το 4% των ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώνει το 50% των φόρων του κλάδου» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι πολλοί που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους δεν έχουν λόγο να ανησυχούν».
Ακολούθως, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αιτιολογήσουν γιατί αρνούνται να υπερψηφίσουν παρεμβάσεις όπως η οριζόντια μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με παιδιά.
«Η εντολή του 41% που μας έδωσαν οι πολίτες ήταν σαφής. Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τις εκκρεμότητες με το χθες και να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή είναι η κύρια έννοια μας, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι πολιτικές που εφαρμόζουμε» σημείωσε στον επίλογο της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου.