Θ. Καράογλου: «Tο Thess Intec μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης»

Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Tο ThessIntec μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης»

Με αφορμή την έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την έναρξη του Τεχνολογικού Πάρκου Τέταρτης Γενιάς «ThessIntec», ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς η έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς θέτει το έργο στη γραμμή εκκίνησης.
Το "ThessIntec" μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε τεχνολογικό κόμβο της Ν.Α. Ευρώπης και καθιστά τον δήμο Θερμαϊκού "έδρα" του μεγαλύτερου τεχνολογικού πάρκου των Βαλκανίων.
Πρόκειται για ένα έργο που ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, το πίστεψα από την πρώτη στιγμή και εργάστηκα για αυτό με στοχοπροσήλωση, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική. Και σήμερα βλέπω εκείνες τις προσπάθειες να αποδίδουν καρπούς και να μετουσιώνονται σε μια πραγματικότητα.
Ως εγχείρημα ήταν σύνθετο. Όμως με σχεδιασμό, επιμονή, μεθοδικότητα και υπομονή ξεπεράσαμε βήμα-βήμα όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, θέτοντας τις βάσεις για ένα έργο ζωής που έρχεται να αλλάξει την οικονομική μοίρα της Βόρειας Ελλάδας και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Και αυτό, γιατί αφενός πρόκειται για ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας και αφετέρου θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης σε δυναμικές επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα.
Το είπαμε, εργαστήκαμε μεθοδικά, το καταφέραμε! Και σήμερα το "ThessIntec" περνά στη φάση της υλοποίησης, σηματοδοτώντας την αλλαγή που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας».