(Άρθρο): "Οι ημέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Grtimes.gr" που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2019

«Οι ημέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες»

Η (ν)τροπολογία «Κουντουρά» για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, από μια κυβέρνηση-κουρελού που υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό, είναι μια ανήθικη πολιτική πράξη. Πρώτον, διότι δίνει το δικαίωμα στους εν ενεργεία βουλευτές να μπουν στο... κυνήγι του (πανελλαδικού) σταυρού των ευρωεκλογών από καλύτερη αφετηρία έναντι των συνυποψηφίων τους. Δεύτερον γιατί επιβεβαιώνει την πολιτική συναλλαγή που προηγήθηκε.

Η κυρία Κουντουρά συμβιβάστηκε να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ξεπουλώντας» το όνομα, τη γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, παίρνοντας ως αντάλλαγμα μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νομοθετική αλχημεία που σκαρφίστηκαν για χάρη της στο Μέγαρο Μαξίμου -προκειμένου και την κυβερνητική πλειοψηφία να μη χάσουν, αλλά και την ίδια να ξεπληρώσουν- αποδεικνύει και κάτι ακόμη, oτι ο Αλέξης Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο πολιτικό σκοινί.

Οι ημέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες γιατί στηρίζεται σε δανεικές ψήφους, μιας και δεν διαθέτει κοινοβουλευτικό «βάθος». Άρα είναι «όμηρος» των έξι προθύμων... Έχοντας χάσει από καιρό και το λαϊκό έρεισμα, δεν αργεί η ημέρα που θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα και την πανωλεθρία. Με την δημοσκοπική του κατάρρευση να προμηνύει εκλογική συντριβή, ήδη ξεκίνησε να κάνει πρόβες... αντιπολίτευσης.

Σε αυτό συνηγόρησε και το διπλό «όχι» που εισέπραξε από τους ευρωπαίους εταίρους για το νομοθετικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.
Βλέπετε, για πρώτη φορά οι κυβερνητικές του πρωτοβουλίες, που υπηρετούν εκλογικές σκοπιμότητες εκτροχιάζοντας μεταρρυθμιστικά τη χώρα, απορρίπτονται από τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και την Ουάσιγκτον, γεγονός που προκαλεί έντονο εκνευρισμό στον ίδιο και το επιτελείο του. Χωρίς τους «συμμάχους» του, ο πρωθυπουργός του 3ου και του 4ου μνημονίου μετρά αντίστροφα για την αποχώρηση του από την εξουσία.

Σε κάθε περίπτωση, η 26η Μαΐου πρέπει να γίνει ο εφιάλτης τους, ανεξαρτήτως εάν εκείνη την ημέρα, δίπλα στις κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, προστεθεί και εκείνη των βουλευτικών. Την ώρα που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το χρόνο και την ιστορία, μιας και θα πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα επόμενα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια.

Και αν τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πολλοί δεν γνώριζαν τι πραγματικά πρέσβευαν Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 δεν ισχύει το ίδιο. Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα... Αυτήν τη φορά ξέρουμε για τι πρέπει να αγωνιστούμε. Ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην έχουμε ποτέ ξανά Αριστερά!