(Άρθρο): "Η Τσίπρια λογική του δώσε και... σώσε"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

«Η Τσίπρια λογική του δώσε και... σώσε»

Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο να στήνει προεκλογικές φιέστες στο Ζάππειο 19 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ανακοινώνοντας ένα μεγάλο πακέτο παροχών λίγες μόνο ώρες μετά την ανατριχιαστική αποκάλυψη ότι έκανε πολυτελείς διακοπές σε σκάφος εφοπλιστή την ώρα που η Ελλάδα πενθούσε τους 101 νεκρούς στο Μάτι, τότε πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής απελπισίας!

Προφανώς και στην Ελλάδα δεν άρχισε ξαφνικά να... βρέχει λεφτά. Απλά ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το συγκεκριμένο χρονικό σημείο για να ανοίξει το κρατικό πουγκί που γέμιζε συστηματικά την τελευταία τετραετία με τα χρήματα της μεσαίας τάξης από την υπερφολόγηση, μήπως και καταφέρει να σώσει ότι σώζεται από τα εκλογικά του ποσοστά...

Μόνο που η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» είναι «too little, too late», (πολύ λίγα, πολύ αργά) που λένε οι επικοινωνιολόγοι στις ΗΠΑ, γιατί μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη πληρώσει πολύ ακριβά τα «σπασμένα» της υποτιθέμενης περήφανης διαπραγμάτευσης και της καταστροφικής διακυβέρνησης του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Θα αφήσω στην άκρη την αποσπασματική αντιγραφή δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη μείωσης της φορολογίας και θα σταθώ στο γεγονός ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες χωρίζονται σε δυο φάσεις, σε εκείνες του 2019 και του 2020.

Ως προς το 2019 επαναφέρουν τη χώρα στο... 2014! Θυμίζω πως επί διακυβέρνησης Σαμαρά ο ΦΠΑ στην εστίαση μειώθηκε στο τέλος εκείνης της χρονιάς από 24% σε 13%. Ακολούθησαν οι εκλογές του 2015, με αποτέλεσμα επί ημερών Τσίπρα ο συγκεκριμένος φόρος να αυξηθεί κλιμακωτά στο 23% και ακολούθως στο 24%.

Σχετικά με την υπόσχεση για «13η σύνταξη», η οποία λειτουργεί ως ξεκάθαρη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, είναι προσβλητικό για τους πολίτες να δηλώνει ο πρωθυπουργός ότι θα τους δώσει «μισή 13η σύνταξη» όταν κόβει τη 12η σύνταξη εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου που έχει ο ίδιος επιβάλλει. Προσέξτε μόνο το εξής: Τη στιγμή που στη συνέντευξη Τύπου υποσχόταν γενικά και αόριστα πως θα δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου το 2020, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που καθόταν δίπλα του σχολίασε πως «φαίνεται ότι» δεν θα εφαρμοστεί!» Πρόκειται για μια μικρή λεκτική λεπτομέρεια η οποία, ωστόσο, κάνει τη διαφορά, δεδομένου ότι η κυβέρνηση αρνείται να ψηφίσει την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου -όπως την καλεί η ΝΔ- γεγονός που σημαίνει ότι επί της ουσίας η εφαρμογή του μέτρου θα αφαιρέσει από τους συνταξιούχους τα διπλάσια από εκείνα που υπόσχεται να επιστρέψει το Μέγαρο Μαξίμου. Για παράδειγμα, την επόμενη χρονιά ένας συνταξιούχος των 750 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει για πρώτη φορά φόρο της τάξης των 442 ευρώ.

Όσον αφορά τις παροχές του 2020, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως λύση των προβλημάτων που ο ίδιος προκάλεσε. Είχε, για παράδειγμα, το θράσος να μιλήσει για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ακόμα και έτσι παραμένει υψηλότερη από ο,τι ήταν το 2014. Του θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί για κλιμακωτή κατάργησή τόσο της εισφοράς αλληλεγγύης, όσο και του τέλους επιτηδεύματος.

Και για να προλάβω τους κακεντρεχείς, εξυπακούεται ότι ως αυριανή κυβέρνηση η ΝΔ θα στηρίξει οποιοδήποτε μέτρο αντιγράφει τις δικές μας δεσμεύσεις και απαλύνει τον πόνο που προκάλεσαν οι καταστροφικές πολιτικές της διακυβέρνησης Τσίπρα. Στις δικές τους αυταπάτες απαντούμε με τη καμπάνια αλήθειας που ανταποκρίνεται στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεσμευόμαστε για αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% από 20% που είναι σήμερα, για επιδότηση των εισφορών των νέων. Θέλουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα περήφανη η οποία θα αντανακλά την ελπίδα του λαού της για καλύτερες ημέρες.

Πλέον δεν πείθουν κανέναν! Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος!