"Η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασίες και με αυτοδυναμία. Σε αυτές χωράει και το ΚΙΝΑΛ"

"Η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασίες και με αυτοδυναμία. Σε αυτές χωράει και το ΚΙΝΑΛ" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα Kontra News που δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

«Η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασίες και με αυτοδυναμία. Σε αυτές χωράει και το ΚΙΝΑΛ»

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σκανδαλολογία επιρρίπτει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και την κατηγορεί ότι προκαλεί τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα επενδύοντας σε αυτήν. Σημειώνει ότι το μεγάλο στοίχημα του κόμματός του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα και τονίζει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος.

1. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι φτάνουμε στις Ευρωεκλογές υπό τη σκιά των σκανδάλων όπως είναι η NOVARTIS και τα δάνεια Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ;

«Περισσότερο με προβληματίζει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης χάνεται ο θετικός πολιτικός λόγος και αποδυναμώνεται η συζήτηση για τα προγράμματα των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Στο λασπώδες γήπεδο της σκανδαλολογίας η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να παίξει πολιτική... μπάλα όσο και αν προσπαθεί το Μέγαρο Μαξίμου, το τελευταίο δίμηνο, να ανοίξει μια σειρά υποθέσεων μόνο και μόνο για να προκαλέσει τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα. Αντιλαμβάνομαι πως μια κυβέρνηση που καταρρέει και αδυνατεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην κοινωνία επενδύει στην σκανδαλολογία ελπίζοντας να αυξήσει τα δημοσκοπικά της ποσοστά, όπως και εκείνα της συσπείρωσης της κομματικής της βάσης. Άλλωστε, όπως λέει ο λαός μας, ο... πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Σέβομαι και εν μέρει κατανοώ τον πανικό τους. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη χυδαία προπαγάνδα των fake news ότι δήθεν ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα "κόψει" το δώρο των Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Ποτέ δε το είπε! Αντίθετα ξεκαθάρισε ότι ως πολιτικός τάσσεται απέναντι σε επιδοματικές πολιτικές που καθιστούν τους νέους μας εξαρτημένους σε πρόσκαιρα... φιλοδωρήματα. Προφανώς και τα επιδόματα ή το κοινωνικό μέρισμα έχουν την αξία τους. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Όμως δεν νοείται μια χώρα να κάνει πολιτική μόνο μέσω επιδομάτων. Για αυτό, ως Νέα Δημοκρατία, μιλούμε για ευκαιρίες, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

2. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σας θέλουν μπροστά. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει τέτοια μεταστροφή του κόσμου; Πότε εκτιμάτε τον καλύτερο χρόνο για εκλογές;

«Δεν είμαι από τους πολιτικούς που επιλέγουν την ασφάλεια του γραφείου τους και παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσα από μια... γυάλα. Κυκλοφορώ καθημερινά στους δρόμους, συνομιλώ με τους πολίτες, αφουγκράζομαι τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Κυρία Λιάκου, το 2018 διοργάνωσα περισσότερες από 50 πολιτικές εκδηλώσεις και το πρώτο τετράμηνο του 2019 ήδη έχω διοργανώσει περισσότερες από 30 προσωπικές πολιτικές εκδηλώσεις. Σε όλες η πρώτη ερώτηση που δέχομαι είναι "Θόδωρε, πότε θα φύγουν από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ"! Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, το παραπάνω ερώτημα τίθεται με διαρκώς αυξανόμενη ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά αυθόρμητη έκφραση αγωνίας χιλιάδων συμπολιτών μου. Στα τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κανενός η ζωή δεν έγινε καλύτερη. Για αυτό, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αποφασίσει να μην θυσιάσει τη ζωή της στο βωμό των "διάτρητων" ψευδαισθήσεων και ιδεοληψιών του πρωθυπουργού. Ο κόσμος θυμάται τις υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και σκίσιμο των μνημονίων, το "Go back madam Merkel", το ξεπούλημα της μιας και ελληνικής Μακεδονίας και φωνάζει πλέον με όλη τη δύναμή της ψυχής του "ως εδώ". Ακόμα και τα παραμύθια είχαν λιγότερα ψέματα από όσα ακούμε στην καθημερινότητά μας από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Τώρα, όσον αφορά στο χρόνο των εκλογών, μακάρι να γινόντουσαν χθες ώστε να ξημερώσει στην πατρίδα μας η ημέρα της πολυπόθητης πολιτικής αλλαγής που τόσο έχουμε ανάγκη. Για να μειώσουμε σταδιακά και συστηματικά τη φορολογία, να φέρουμε επενδύσεις, να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στις γειτονιές, να ξανακάνουμε τα πανεπιστήμια χώρους ιδεών και όχι ανομίας, να εξουδετερώσουμε τις βλαπτικές συνέπειες της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών».

3. Κατά τη γνώμη σας θα επηρεάσει η Συμφωνία των Πρεσπών το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Ήδη το επηρεάζει. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος και αντιδρά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογώ οποιασδήποτε μορφής φυσική ή φραστική βία. Σε κάθε περίπτωση, με την πολιτική του, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε απέναντί του τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν είναι "λίγοι που φωνάζουν δυνατά" όσοι αντιδρούν στην επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστηρίζουν με περίσσιο θράσος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολλοί και σε κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας. Και όλοι αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα. Πως είναι δυνατόν να δίνεις τη δυνατότητα στους βόρειους γείτονές μας να αποκαλούνται σκέτο "Μακεδόνες" και να μιλούν δήθεν τη "Μακεδονική" γλώσσα; Γιατί στήνεις στον τοίχο χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις επειδή η κυβέρνηση δεν φρόντισε να κατοχυρώσει τα εμπορικά σήματα; Γιατί ως κυβέρνηση δεν υπερασπίστηκες τη μοναδικότητα της Μακεδονίας; Πρόκειται για ερωτήματα στα οποία ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές του οφείλουν κρυστάλλινες απαντήσεις».

4. Γιατί είστε τόσο αρνητικοί σαν κόμμα στις εξελίξεις στην Οικονομία; Δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη σας θετικά βήματα;

«Κυρία Λιάκου, στη Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε μηδενιστές και το αποδεικνύει η στάση που κρατάμε στο θέμα της μερικής αποπληρωμής του χρέους μας προς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για μια κίνηση στην οποία καλώς προβαίνει η κυβέρνηση. Επειδή, όμως, αναφερθήκατε στην οικονομία, θα ήθελα να μάθω γιατί η κυβέρνηση δεν αποπληρώνει και τα ληξιπρόθεσμα χρεών του δημοσίου προς τους χιλιάδες επαγγελματίες; Γιατί δεν στηρίζει την πραγματική οικονομία; Γιατί δεν μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%; Γιατί δεν δίνει πολύτιμες "ανάσες" στη μεσαία τάξη που στενάζει υπό το ζυγό της υψηλής φορολόγησης; Η οικονομία χρειάζεται τολμηρές μεταρρυθμίσεις στη φορολογία. Χρειάζεται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για το οποίο δεσμευτήκαμε και θα το εφαρμόσουμε».

5. Ποια θέματα πιστεύετε ότι απασχολούν κυρίως τους πολίτες και πού πρέπει η Ν.Δ να δώσει προτεραιότητα;

«Το μεγάλο μας στοίχημα, ως Νέα Δημοκρατία, είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Ο άνεργος θέλει δουλειά, ο νέος όραμα, η οικογένεια σιγουριά, ο εργαζόμενος σταθερότητα, ο επιχειρηματίας ανάπτυξης και η πατρίδα μας συνθήκες ασφάλειας. Απόλυτη προτεραιότητά μας, λοιπόν, είναι η Ελλάδα. Και μέσα από αυτήν να καθιερώσουμε έναν νέο πατριωτισμό ο οποίος θα αντανακλά μια χώρα με ισχυρή εθνική ταυτότητα, εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, δίκαιη αναδιανομή πλούτου και ισονομία».

6. Σας κατηγορούν ότι υπάρχουν σημεία ομοιότητας με το ΚΙΝ.ΑΛ. Θα πάτε για συνεργασία; Είστε θετικός σε κάτι τέτοιο;

«Όταν θα διαμορφωθεί το μετεκλογικό σκηνικό η ΝΔ έχει δεσμευτεί πως θα επιδιώξει συνεργασίες ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη. Μέσα σε αυτές τις συνεργασίες χωράει και το ΚΙΝΑΛ εφόσον υπάρχουν προγραμματικές συγκλήσεις. Εξυπακούεται πως δεν μπορεί να υπάρξει σύμπραξη της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφενός μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και αφετέρου γιατί είναι αδιανόητο να τον φέρνεις από το... παράθυρο στην εξουσία, όταν η κοινωνία τον έχει διώξει από την... πόρτα των εκλογών».