(Ερώτηση):«Καμία σύλληψη για τον τραυματισμό αστυνομικού από κουκουλοφόρους στην είσοδο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης»

(Ερώτηση):«Καμία σύλληψη για τον τραυματισμό αστυνομικού από κουκουλοφόρους στην είσοδο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3691/11.03.2024

Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2024
Προς Υπουργό:
Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ερώτηση
«Καμία σύλληψη για τον τραυματισμό αστυνομικού από κουκουλοφόρους στην είσοδο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης»

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2024, ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, επιτέθηκε αναίτια εναντίον αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του χώρου όπου φιλοξενείται το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Όπως προκύπτει από σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και αναπαράχθηκαν από ενημερωτικές ιστοσελίδες της πόλης, ένας από την ομάδα των κουκουλοφόρων πλησίασε το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και χτύπησε απρόκλητα στο πρόσωπο τον αστυνομικό, με το κράνος που κρατούσε στα χέρια του, τραυματίζοντάς τον. Την ίδια στιγμή, άλλοι κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο σημείο, άρπαξαν το πηλίκιο του εν λόγω αστυνομικού και το περιέφεραν ως... έπαθλο.
Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε αμέσως όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό και ακολούθως τον μετέφερε για προληπτικούς λόγους στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ελλάδος.
Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, είναι ότι παρά την καταγεγραμμένη επίθεση εις βάρος του αστυνομικού και τον τραυματισμό του εν ώρα υπηρεσίας, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία σύλληψη για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και η κοινή λογική αναφέρει ότι οι συνάδελφοί του θα έπρεπε να αντιδράσουν ταχύτατα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Για ποιό λόγο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά ή τουλάχιστον παρόμοια με εκείνα το βράδυ του Σαββάτου μετά την ομοφοβική επίθεση σε βάρος δυο ατόμων στην Πλατεία Αριστοτέλους, όταν και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, ώστε να συλλάβουν τον κουκουλοφόρο που επιτέθηκε στον αστυνομικό έξω από τον χώρο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης;
-Υπήρχαν εντολές να μην συλληφθεί ο δράστης της επίθεσης ώστε να μην προκληθούν περαιτέρω αντιδράσεις;
-Ποιά μέτρα προτίθεται να πάρει το αρμόδιο Υπουργείο ώστε οι αστυνομικοί να μην αντιμετωπίζονται ως κινητοί στόχοι από ομάδες κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών και των λεγόμενων γνωστών-αγνώστων;