Αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4877

Θεσσαλονίκη, 18 Απριλίου 2016

Προς Υπουργό:
Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης»

Αλματώδης αύξηση των λουκέτων καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2016 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Το αρνητικό κλίμα και η ανασφάλεια που επικρατεί στο επιχειρηματικό περιβάλλον επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την βεβαρημένη κατάσταση με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθεί αμέτοχη και την ίδια στιγμή να εφαρμόζει την πιο ακραία φοροεισπρακτική πολιτική. Η ανυπαρξία σχεδιασμού και μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάτασης της εθνικής μας οικονομίας έχει οδηγήσει σε ύφεση και σε κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.
Η αγοραστική δύναμη έχει εξαντληθεί, η ρευστότητα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εδώ και 10 μήνες περίπου έχουν εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα τα λουκέτα στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης να αυξάνονται με δραματικό ρυθμό. Οφείλει η Κυβέρνηση να αναλογιστεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα και να ανασυνταχθεί η εθνική μας οικονομία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;