«Χωρίς καθαριότητα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ»

«Χωρίς καθαριότητα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5595/03.05.2018

Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2018

Προς:

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χωρίς καθαριότητα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ»

Από το ένα αδιέξοδο στο άλλο οδηγείται ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), λόγω της προχειρότητας τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην υλοποίηση αυτού.
Αποτέλεσμα αυτού είναι και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το όλο «οικοδόμημα», μια ακόμη αποτυχία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο Φορέας παραμένει εδώ καιρό ακέφαλος ύστερα από την αποπομπή του Διοικητή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλαπλές παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του.
Μία από αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» του Σαββάτου 28 Απριλίου 2018, είναι και η παντελής έλλειψη καθαριότητας στους χώρους εργασίας, που αναγκάζει τους περίπου 8.800 εργαζόμενους καθημερινά να ασχολούνται μεταξύ άλλων και με την καθαριότητα και υγιεινή των γραφείων τους αλλά και των κοινόχρηστων χώρων.
Είναι άξιο περιέργειας, για ποιο λόγο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εδώ και μήνες μία διαγωνιστική διαδικασία, για να ξεκινήσει επιτέλους μία εταιρεία καθαρισμού να κάνει αυτό που αναγκάζονται μέσα σε όλα να κάνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η διαγωνιστική διαδικασία, για την καθαριότητα των γραφείων του ΕΦΚΑ;
2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή προκειμένου να ξεκινήσει κάποια εταιρεία το έργο της καθαριότητας; Μέχρι τότε τι θα γίνεται στα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους;