«Τα Πανεπιστήμια μας ανήκουν στους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε θλιβερές μειοψηφίες»

Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Τα Πανεπιστήμια μας ανήκουν στους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε θλιβερές μειοψηφίρες»

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του να φέρει στη Βουλή το θέμα των απαράδεκτων απειλών κατά της ζωής του Πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Νίκου Παπαϊωάννου, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου κατάθεσε ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σε αυτήν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πρυτανεία του Α.Π.Θ. για την «άριστη», όπως αναφέρει, συνεργασία που οδήγησε τον τερματισμό της 34ετούς κατάληψης του χώρου της Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «ο χώρος των Α.Ε.Ι. οφείλει να είναι ασφαλής και προσβάσιμος στους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό».
Με την ερώτησή του ο κ. Καράογλου θέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα.
Πρώτον, με ποιόν τρόπο θα διασφαλιστεί η ασφάλεια του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο των Πρυτανικών Αρχών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα θέματα.
Δεύτερον, εάν στην εν λόγω κατάληψη εμπλέκονται φοιτητές του ΑΠΘ και εάν θα υπάρξουν κυρώσεις σε σχέση με τη φοίτησή τους.
Και τρίτον, πως θα διασφαλιστεί ότι εφεξής ο χώρος θα αξιοποιηθεί προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών δίχως να κινδυνεύσει στο μέλλον να καταληφθεί εκ νέου από αναρχικές ομάδες.
«Η δημοκρατία θα νικήσει! Η δημοκρατία δεν απειλείται! Είναι ώρα να καταλάβουν οι "γνωστοί-άγνωστοι" πως η περίοδος ανοχής έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα. Τα Πανεπιστήμια μας επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ανήκουν στους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε θλιβερές μειοψηφίες.
Δυστυχώς, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει τις αθλιότητες και τις απειλές κατά της ζωής του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Καράογλου μετά την κατάθεση της ερώτησης στους αρμόδιους Υπουργούς.