(Video) Χαιρετισμός στην παρουσίαση του νέου λογοτύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός του Βουλευτή Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Καράογλου στην παρουσίαση του νέου λογοτύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (26-01-2022)

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού
Κύριε Πρόεδρε του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αγαπητέ φίλε Μιχάλη Ζορπίδη,
Αγαπητά μέλη,
Υψηλοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Επί 97 χρόνια, από το 1925 μέχρι σήμερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπερασπίζεται και προάγει την παραγωγή και την αξία των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης.

Είναι:
-ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις επιχειρήσεις με την κοινωνία,
-αλλά και ο φορέας προστασίας της επιχειρηματικότητας και κατ'επέκταση της τοπικής οικονομίας.

Είναι ένας πυλώνας ο οποίος εμπνέει:
-σιγουριά
-και ασφάλεια.

Με λίγα λόγια, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είναι απόλυτα ταυτισμένο με την ίδια τη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

Ιδίως επί προεδρίας του εκλεκτού φίλου, Μιχάλη Ζορπίδη, έχει κάνει σημαντικά άλματα προς τα εμπρός, κάτι που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Και μάλιστα σε χρόνια δύσκολα καθώς προηγήθηκε η 10ετής οικονομική κρίση και την τελευταία διετία η πανδημία.

Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου, διότι η παρουσίαση του νέου λογότυπου είναι η έμπρακτη απόδειξη πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο προχωρά με σταθερά βήματα προς το μέλλον.

Ακούει την εποχή, αλλάζει εικόνα, όπως αναφέρει το σχετικό μήνυμα σας, δίχως όμως να διαγράψει τίποτα από τη λαμπρή πορεία του χθες.

Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη σημερινή παρουσίαση ως «επανεκκίνηση», αλλά την αξιολογώ ως «ώθηση» προς ακόμα καλύτερες ημέρες και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε να παρέχετε υπηρεσίες:
-υψηλής ποιότητας
-και χρησιμότητας.

Κάθε ανανέωση, λοιπόν, είναι ωφέλιμη, γιατί παραφράζοντας τον αείμνηστο Γεώργιο Ράλλης θα επισημάνω πως ό,τι δεν ανανεώνει συρρικνώνεται.

Το νέο λογότυπο είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει την ισχυρή νέα ταυτότητα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζοντας τον οραματικό τρόπο σκέψης της Διοίκησής σας, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της εποχής, προωθώντας την εικόνα της:
-δυναμικής,
-παραγωγικής,
-βιώσιμης
-εξωστρεφούς
-και ηθικής επιχειρηματικότητας.

Εκείνης που έχει ανάγκη ο τόπος.
Εκείνης που προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.
Εκείνης που κατακτά τις αγορές, συμβάλλοντας ενεργά στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας.

Κυρίες και κύριοι,
Το νέο λογότυπο σηματοδοτεί τη διεύρυνση των οριζόντων του Επιμελητηρίου.

Ενός Επιμελητηρίου που δεν κλείνεται στον εαυτό του, αλλά:
-«σπάει» τα καλούπια του χθες
-και ρίχνεται πάντα πρώτο στη μάχη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, διότι διαθέτει το δυναμικό και τα εφόδια να πετύχει θαύματα.

Σε ό,τι με αφορά θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σε όλα τα μέλη σας, γιατί πιστεύω στη δύναμη της συνεργασίας που είναι αποδοτική για το κοινωνικό σύνολο. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Κλείνω με τη σημείωση πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη ανθρώπους σαν και εσάς, που οικοδομείτε «με λογισμό και με όνειρο» το κοινό μας μέλλον.