Θ. Καράογλου: «Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Θεσσαλονίκη, 03 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

«Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm 107,1 και την εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», με την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.
Μιλώντας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως «η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια νέα εποχή. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη είχε οικοδομηθεί μια αρχιτεκτονική ασφάλειας. Ακόμη και την εποχή του "ψυχρού πολέμου" δεν είχαμε πολεμικά γεγονότα. Αυτό που ζούμε την τελευταία εβδομάδα είναι κάτι πρωτόγνωρο και μας δίνει να καταλάβουμε ότι ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ».
Ακόμη χαρακτήρισε «αναιτιολόγητη» την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ αναφορικά με τη στάση που κρατά η Ελλάδα εξήγησε πως η χώρα μας πήρε εξαρχής ξεκάθαρη θέση υπέρ του Διεθνούς Δικαίου. «Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Βρίσκεται με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, βρίσκεται στο πλευρό της χώρας που είναι αμυνόμενη σε μια αναιτιολόγητη επίθεση από μια υπερδύναμη. Τάσσεται υπέρ της αρχής της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και βεβαίως της ειρηνικής συμβίωσης και συνύπαρξης των λαών.
Από την αρχή η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε μια ξεκάθαρη θέση. Ούτε... ισαποστάκηδες είμαστε, ούτε... στρεψοκεφαλάκηδες. Δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις, όπως κάνει η Τουρκία, από το θύτη και το θύμα.
Συμπαραστεκόμαστε στην Ουκρανία γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το σωστό και σε αυτόν το δρόμο βαδίζουμε».
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα οι Έλληνες ομογενείς να είναι ασφαλείς. «Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει εξαπολύσει έναν μαζικό πόλεμο εναντίον των πάντων. Ισοπεδώνει κτήρια και οτιδήποτε υπάρχει στο διάβα του. Ελπίζω ότι οι ομογενείς μας θα είναι ασφαλείς. Άλλωστε, είμαστε η μοναδική χώρα που έχει ακόμα ανοιχτό το Προξενείο της στη Μαριούπολη» τόνισε μεταξύ άλλων.