«Χρέος της Κυβέρνησης να στέκεται δίπλα στους πολίτες»

Θεσσαλονίκη, 16 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Χρέος της Κυβέρνησης να στέκεται δίπλα στους πολίτες»

Επενδύοντας στην πολιτική εξωστρέφειας και στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ο κ. Θεόδωρος Καράογλου συναντήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, με πολιτικούς φίλους και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Το ενδιαφέρον της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την τρέχουσα και εθνική επικαιρότητα, με την τοποθέτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης να επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και τις δύσκολες ισορροπίες της αντιπληθωριστικής πολιτικής, τις κυβερνητικές προτεραιότητες τους επόμενους 12 μήνες και την πολυεπίπεδη σημασία της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.
Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Καράογλου στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του κόστους της ενέργειας τονίζοντας με έμφαση ότι χρέος της Κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους πολίτες. «Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πολλά για να περιορίσουμε τις ανατιμήσεις που οφείλονται σε εξωγενείς κρίσεις. Εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα περισσότερα λαμβάνοντας υπόψη τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο» τόνισε, αναφερόμενος στο σημαντικότερο ζήτημα που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση.
Επίσης, εξειδίκευσε τις στοχευμένες παρεμβάσεις των συναρμόδιων Υπουργείων που ενισχύουν σημαντικά και διευρύνουν γενναία τις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
«Αντιλαμβανόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και ανταποκρινόμαστε με ρεαλιστικό σχέδιο» δήλωσε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας ότι «σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας και της ανησυχίας των πολιτών».
Σχετικά με τις βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες τους επόμενους 12 μήνες ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει για την πατρίδα μας η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας. «Οι διαδοχικές αναβαθμίσεις εν μέσω πολέμου επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία και τις αναπτυξιακές, αλλά και επενδυτικές, προοπτικές της. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας» παρατήρησε.
Όσον αφορά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι αναδεικνύει και προβάλλει το νέο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. «Απέναντι στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας η πατρίδα μας είναι η φωνή της λογικής και της συνέπειας, αποδεικνύοντας ότι ορθά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μας υπολογίζουν ως αξιόπιστο σύμμαχο» σχολίασε στην τοποθέτηση του.
Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά στις καταστροφές που προκάλεσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ομάδες κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων. Όπως είπε: «Βάζουμε τέλος στο μπάχαλο που θλιβερές μειοψηφίες θέλουν να επιβάλλουν στα Πανεπιστήμια. Δεσμευτήκαμε προεκλογικά ότι τα ΑΕΙ θα επιστρέψουν στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό. Το κάνουμε πράξη βάζοντας τέλος στους βανδαλισμούς της δημόσιας περιουσίας από τους γνωστούς-αγνώστους. Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν θα συνεχίσει να πληρώνει την επαναστατική... γυμναστική όσων θεωρούν ότι τα πανεπιστήμια είναι το... τσιφλίκι τους».
Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το μόνο που κάνουν είναι να διαστρεβλώνουν διαρκώς την πραγματικότητα. Εμείς θα τους στείλουμε το... λογαριασμό την ώρα της κάλπης» σημείωσε, κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτηση του.