Εκδήλωση Θ. Καράογλου στο Ωραιόκαστρο για την έμφυλη ισότητα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Εκδήλωση Θ. Καράογλου στο Ωραιόκαστρο για την έμφυλη ισότητα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Αφιερωμένη στην έμφυλη ισότητα είναι η εκδήλωση γυναικών που διοργανώνει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στο Ωραιόκαστρο (café Focus, Λεωφόρος Δημοκρατίας 32).
Η δράση θα ξεκινήσει στις 18.30 με ομιλήτριες την γνωστή δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και εκπρόσωπο της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ Θεσσαλονίκης κα. Θούλη Παράσογλου και την δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, Διαμεσολαβήτρια Υπ. Δικαιοσύνης κα. Ευγνωσία Ραφτοπούλου-Χατζηπρίμου.
Η ενημερωτική εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει ο κ. Καράογλου, με τίτλο «Ενδοοικογενειακή βία και πολιτικές ισότητας των φύλων», προκειμένου να απαλλαγεί η κοινωνία από τις έμφυλες διακρίσεις που την ταλανίζουν.
Όπως επισημαίνει: «Οι γυναίκες αποτελούν σήμερα σε όλο τον πλανήτη τη μεγαλύτερη πλειονότητα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Άρα, η ισότητα των φύλων δεν πρέπει να είναι μόνο ένας κοινωνικός στόχος αλλά να μετουσιωθεί σε μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
Μέσα από τις ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνω και τον διάλογο που ακολουθεί τις εισαγωγικές τοποθετήσεις, καθιστούμε σαφές πως κάθε μορφή ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών και εξειδικεύουμε τους τρόπους και τα μέσα αντιμετώπισης κάθε παρόμοιου περιστατικού. Δεν αρκούμαστε στο να σπάσουμε τη σιωπή, αλλά δημιουργούμε μονοπάτια ελευθερίας για όλες τις γυναίκες».