Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, ζούμε ημέρες εθνικής εγρήγορσης»

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, ζούμε ημέρες εθνικής εγρήγορσης»

«Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Ζούμε ημέρες εθνικής εγρήγορσης. Όποιος τολμήσει να έρθει... νύχτα και να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα έχει την "υποδοχή" που του αξίζει» δήλωσε από τη Σίνδο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε με τίτλο «Εθνικά θέματα και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», με ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
Απευθυνόμενος σε εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα δεξιώσεων «Giorgio», ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η Ελλάδα «έχει ισχυρή εθνική αυτοπεποίθηση» που δεν στηρίζεται στα λόγια.
«Η Τουρκία», ανέφερε, «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, την ιστορία, τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Εμείς απαντούμε αποφασιστικά και ενεργούμε ως παράγοντας σταθερότητας και λύσης στα γεωπολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Βαλκάνια και η Ευρώπη».
Για τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την ακρίβεια «παγκόσμιο πρόβλημα», σημειώνοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να διστάζει άλλο για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Ακόμη χαρακτήρισε «πρώτο ουσιαστικό βήμα» την πρόσφατη συμφωνία στο Συμβούλιο της Ευρώπης για μέτρα περιορισμού των τιμών της ενέργειας, εξηγώντας με έμφαση ότι τα μέτρα ανακούφισης των λαών της Ευρώπης πρέπει να ληφθούν... χθες.
Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Καράογλου σχολίασε πως «όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάζουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα παγκόσμια προβλήματα, εμείς μιλούμε με πράξεις».
Για το σταθερό προβάδισμα που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις υποστήριξε ότι «αποδεικνύουν το πλεόνασμα αξιοπιστίας που έχουμε ως παράταξη και Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων». Και κατέληξε: «Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε πολλαπλές προκλήσεις και δεν έχει το περιθώριο να βρεθεί ούτε μια ημέρα σε κενό εξουσίας. Η αυτοδυναμία είναι ξεκάθαρος στόχος της Νέας Δημοκρατίας. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική ανάγκη και όχι κομματική επιδίωξη».
«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ξεκάθαρο: Κυβέρνηση Τσίπρα, Βαρουφάκη και λοιπών συνεταίρων ή αυτοδύναμη Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Επιστροφή στον εφιάλτη του 2015 ή συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας;» επισήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.
Και συνέχισε: «Είπαμε ότι θα μειώσουμε τη φορολογία εισοδήματος. Τη μειώσαμε. Είπαμε ότι θα καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης. Την καταργήσαμε για όλο τον ιδιωτικό τομέα και από 1 Ιανουαρίου θα καταργηθεί και για τον δημόσιο. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τη μη μισθολογική επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις. Το κάναμε και αυτό. Σε όλα τα επίπεδα της φορολογικής πολιτικής, κάναμε ό,τι είπαμε».
Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Υπουργός Εσωτερικών σχολίασε: «Αρχικά, εγκαταλείψαμε την πολιτική του κατευνασμού. Γι' αυτό διαπιστώνεται και η όξυνση της επιθετικής ρητορικής της γειτονικής χώρας. Και η πολιτική μας άλλαξε, επειδή είπαμε πως δεν θα ακολουθήσουμε άλλο αυτό το δόγμα. Κάτι που ξεκίνησε όταν ο Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε την ψευδοΑΟΖ με τη Λιβύη, η οποία καταγγέλθηκε από όλους και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα για τον ίδιο. Και επιτέλους έγιναν αμυντικές συμφωνίες. Μπήκαμε στη λογική των εξοπλισμών. Πήραμε τα αεροπλάνα. Πήραμε τα υποβρύχια. Φτιάχνουμε τις φρεγάτες. Και έχουμε και τη συμφωνία με τους Γάλλους. Κάναμε τις στρατηγικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και πλέον σταμάτησε η πολιτική της μικρής Ελλάδας που δεν έχει δύναμη, που δεν πρέπει να ανακατεύεται. Η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη, σοβαρή χώρα, ενεργή στο ΝΑΤΟ, στον πυρήνα της Ευρώπης».