Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία και στη Διεθνή Διάσκεψη του Λονδίνου για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας

Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία και στη διεθνή διάσκεψη του Λονδίνου για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας

Σε διπλή κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό θα συμμετέχει τις επόμενες ημέρες ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα ηγηθεί ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία. Από την πολωνική πρωτεύουσα θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα παρακολουθήσει, ως μέλος του ΟΑΣΕ, τις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας.
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των φθινοπωρινών συναντήσεων των αντιπροσωπειών και το θέμα που θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο Οργανισμός στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
Στη Διεθνή Διάσκεψη του PSVI (Γραφείο Συγκρούσεων, Σταθεροποίησης και Διαμεσολάβησης) στο Λονδίνο, ο κ. Καράογλου θα συμμετέχει μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ειδικού Απεσταλμένου του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας σε Συγκρούσεις της Μεγάλης Βρετανίας.
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Είναι τιμή να εκπροσωπώ την πατρίδα μας σε δυο κορυφαίες συναντήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της Ευρώπης και την πρόληψη της σεξουαλικής βίας. Το μείζον είναι πως η Ελλάδα έχει αποκτήσει και πάλι φωνή, δίνοντας δυναμικά το παρών σε φόρουμ που συνδιαμορφώνουν το κοινό μέλλον της Ευρώπης, λειτουργώντας ως γόνιμα πεδία διαλόγου και προβληματισμού.
Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντά στις αυξημένες