Θ. Καράογλου: «Προχωράμε μπροστά με αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΝΔ ή επιλέγουμε την οπισθοδρόμηση με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Προχωράμε μπροστά με αυτοδύναμη Κυβέρνηση ή επιλέγουμε την οπισθοδρόμηση με ΣΥΡΙΖΑ;»

Αποτίμηση του παραγόμενου κυβερνητικού έργου έκανε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Φίλυρο με φίλους και στελέχη του πολιτικού του γραφείου. Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, δίνοντας έμφαση στις πτυχές της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και τα συνεχή μέτρα στήριξης των ευάλωτων πολιτών.
Ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι αποστολή της Πολιτείας είναι να στρέψει την προσοχή της πρωτίστως στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
«Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να ζουν με αξιοπρέπεια. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να οραματιστούν και να διαμορφώσουν το μέλλον τους γνωρίζοντας πως κανείς δεν μένει μόνος τις δύσκολες στιγμές» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση που του έγινε για το Qatargate, την εμπλοκή της Εύας Καϊλή και τους ισχυρισμούς του κ. Ανδρουλάκη ότι η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος» της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καράογλου απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας «εκτός λογικής και πολιτικών ορίων» την προσπάθεια του κ. Ανδρουλάκη να μεταθέσει αλλού ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξης του.
«Δυστυχώς ο κ. Ανδρουλάκης γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να γίνει ο νέος... Καμμένος του Αλέξη Τσίπρα. Αντί να κάνει σπέκουλα εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ας αναζητήσει λύσεις στα δικά του πολιτικά αδιέξοδα» σημείωσε.
Ο κ. Καράογλου σχολίασε, επίσης, την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την τροπολογία της Κυβέρνησης για την εφάπαξ ενίσχυση των 600 ευρώ στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
«Οι εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ένστολο προσωπικό είναι γνωστές. Η σχετική τροπολογία είναι ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης του Κράτους προς όλες και όλους που εργάζονται για τη δική μας ασφάλεια. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε» τόνισε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, έκανε μια σύγκριση της Ελλάδας του 2019 με την Ελλάδα του 2022. «Οι Έλληνες κρίνουν και συγκρίνουν. Δεν ξεχνούν πως ζούσαν την τετραετία του 2015-2019 και πως ζουν σήμερα. Θυμούνται τη βαριά φορολογία που επέβαλλε ο Αλέξης Τσίπρας στη μεσαία τάξη, την ανομία, την απραξία στο μεταναστευτικό. Σε αντιδιαστολή σήμερα η φορολογία έχει μειωθεί αισθητά, αφήνουμε πίσω μας την κρίση και προχωράμε στο μέλλον με καθαρό ορίζοντα. Στις εκλογές που έρχονται καλούμαστε με την ψήφο μας να αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Της προόδου ή της μιζέριας; Της απομόνωσης ή της εξωστρέφειας; Της επιστροφής στις παθογένειες του χθες ή του άλματος προς μια νέα πορεία ισχυρής ανάπτυξης που μόνο μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί; Μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ή πίσω με τον ΣΥΡΙΖΑ» αναρωτήθηκε ο κ. Καράογλου.