Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας»

Θεσσαλονίκη, 04 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας» ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Θεόδωρου Καράογλου, χθες το απόγευμα στην Περαία, κατά την κοπή της βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου στο Δήμο Θερμαϊκού, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε οτι η Κυβέρνηση «διαχειρίστηκε με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα όλες τις κρίσεις των τελευταίων 3,5 χρόνων» και πως «παρά τις αντιξοότητες δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να υλοποιεί το προεκλογικό της πρόγραμμα προχωρώντας σε συνεχείς μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών».
«Οι πολιτικές που εφαρμόζουμε έχουν πραγματικό προοδευτικό πρόσημο γιατί θέτουν στο επίκεντρο την πρόοδο, εξέλιξη και ευημερία της πατρίδας μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.
Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι για να συνεχίσει να εξελίσσεται απρόσκοπτα και να υποδέχεται άμεσες ξένες επενδύσεις πρέπει να διατηρήσει τους σημερινούς ισχυρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και να παραμείνει προσηλωμένη στο δρόμο της συντονισμένης και μεθοδευμένης προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου της επενδυτικής βαθμίδας. «Η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας θα σφραγίσει την ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης» τόνισε μεταξύ άλλων.
Σχολιάζοντας την εκβιαστική απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρυχθούν εκλογές σε τρεις εβδομάδες, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριφέρεται ως καρικατούρα μιας άλλης εποχής. «Ο Αλέξης παραμένει... Τσίπρας» παρατήρησε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν μεθοδικά το αφήγημα της εκλογικής τους ήττας. Ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μίλησε «για ανένδοτο αγώνα που ήδη έχει γίνει.. ανέκδοτο» και ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως είπε: «Οι δήθεν εκφραστές της λαϊκής βούλησης ετοιμάζονται να αγνοήσουν την ψήφο του λαού που αποτελεί την υψηλότερη έκφραση της Δημοκρατίας», κάνοντας λόγο για τραμπισμό αλά γκρέκα.
«Οι φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητούν την Κυβέρνηση αλλά το πολίτευμα μας» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κάλπη θα αναδείξει πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία. «Μετά τις εκλογές η χώρα θα έχει Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι είδους αντιπολίτευση θα έχουμε δεν γνωρίζω...» σχολίασε σκωπτικά καταχειροκροτούμενος.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. Στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Οι πολίτες αναγνωρίζουν τη συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης και τις μεγάλες επιτυχίες στον τουριστικό τομέα». Και πρόσθεσε: «Προχωράμε μαζί για την Ελλάδα και στεκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Στην πρώτη γραμμή».