Θ. Καράογλου: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι πολιτική σταθερότητα ή ακυβερνησία»

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι πολιτική σταθερότητα ή ακυβερνησία»

Με τη φράση «Το διακύβευμα των εκλογών είναι πολιτική σταθερότητα ή ακυβερνησία» ο κ. Θεόδωρος Καράογλου συνόψισε τη σημασία που έχουν για το μέλλον και την πρόοδο της χώρας οι εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο.
Μιλώντας σε φίλους του και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Δρυμό, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «μικροκομματική» την επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη να μιλά για Πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» την επομένη ημέρα των εκλογών και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοεγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη στρατηγική.
«Είναι προφανές», σχολίασε, «ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να μετατρέψει το προσωπικό του αδιέξοδο σε πολιτικό αδιέξοδο της χώρας», σημειώνοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως «στις εκλογές ψηφίζουμε ποιος θα μας κυβερνήσει και όχι για το ποιος δεν θα μας κυβερνήσει». Και πρόσθεσε: «Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Πρόεδρος του πρώτου κόμματος. Κάθε τι άλλο είναι αδιανόητο και εκτός πολιτικής λογικής. Ο άγνωστος Χ είναι παράγοντας μόνο στα... μαθηματικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει παράγοντας της πολιτικής μας ζωής».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου παρατήρησε: «Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, οι καλύτεροι μισθοί, η προσέλκυση ακόμα μεγαλύτερων επενδύσεων, επιτυγχάνονται με πολιτική σταθερότητα και όχι με υπηρεσιακές κυβερνήσεις που εγγυώνται μονάχα την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο».