Θ. Καράογλου: «Πρότυπο κοινωνικής προσφοράς οι Πυροσβέστες μας»

Θεσσαλονίκη, 04 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Πρότυπο κοινωνικής προσφοράς οι πυροσβέστες μας»

Με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της κεντρικής διοίκησης της υπηρεσίας και συζήτησε με τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δαδούδη, τον Διοικητή Ν. Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο Θεόδωρο Κοσμίδη και τον Υποδιοικητή Πύραρχο Κωνσταντίνο Τσάγκαλο.
Ο κ. Καράογλου ενημερώθηκε για την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά και την ετοιμότητα του στόλου των επίγειων και εναέριων μέσων που διαθέτει το Σώμα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έθεσε το θέμα της ίδρυσης πυροσβεστικής υπηρεσίας Α' τάξης στο δήμο Θέρμης, πυροσβεστικού σταθμού Γ' τάξης στους δήμους Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη, αλλά και της αναβάθμισης των πυροσβεστικών κλιμακίων Λαγκαδά και Σταυρού σε πυροσβεστικές υπηρεσίες Β' και Γ' τάξης αντίστοιχα.
«Το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί πρότυπο κοινωνικής προσφοράς και πηγάζει από την αφοσίωση, την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό των γυναικών και των ανδρών που υπηρετούν σε αυτό» σημείωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι πυροσβέστες μας «διακρίνονται πάντα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την αυτοθυσία και τον άψογο επαγγελματισμό που επιδεικνύουν. Πορεύονται με πίστη, σεβασμό στην αποστολή τους, ταγμένες και ταγμένοι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, στην προστασία των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος. Γι' αυτό είναι αξιόμαχοι, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί, φέρνοντας πάντα εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχει ανατεθεί».