Θ. Καράογλου: «Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι ακούραστοι λειτουργοί που αγωνίζονται για μια ασφαλέστερη κοινωνία»

Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι ακούραστοι λειτουργοί που αγωνίζονται για μια ασφαλέστερη κοινωνία»

Με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Γ.Α.Δ.Θ. και είχε διαδοχικές επαφές με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδας, Αντιστράτηγο Σπύρο Σκλάβο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Χρήστο Μπουλούμπαση και τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Γιώργο Παπαδόπουλο.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τους άκουσε προσεκτικά και συζήτησε μαζί τους τα σημαντικότερα θέματα που τους απασχολούν, σημειώνοντας ότι στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης κάθε πρωτοβουλίας που ενισχύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνει το επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας της κοινωνίας.
Ο διάλογος περιστράφηκε γύρω από τη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, το σχεδιασμό για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και τη μείωση της παραβατικότητας, όπως επίσης τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Σώμα Ασφάλειας.
Ο κ. Καράογλου εξήρε το έργο που επιτελούν οι Έλληνες αστυνομικοί σημειώνοντας ότι αξίζουν το σεβασμό της κοινωνίας για όσα προσφέρουν. «Είναι η ασπίδα μας απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως «οι Έλληνες αστυνομικοί στέκονται δίπλα στους πολίτες. Δεν είναι απέναντι τους, αλλά στήριγμά τους. Ακούραστοι λειτουργοί οι οποίοι, με υπομονή και αυτοθυσία, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για μια ασφαλέστερη κοινωνία».
Και πρόσθεσε: «Τιμώ, σέβομαι και αναγνωρίζω το δύσκολο έργο που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. Βρίσκομαι πάντα δίπλα στις διεκδικήσεις τους για μια αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, εξωστρεφή και ανοιχτή στην κοινωνία».