Θ. Καράογλου: «Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε ποιος Πρωθυπουργός θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία»

Θεσσαλονίκη, 20 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε ποιος Πρωθυπουργός θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία»

Το Περιβολάκι και η Χρυσαυγή του δήμου Λαγκαδά ήταν οι επόμενοι σταθμοί στο πρόγραμμα των καθημερινών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί με τίτλο «Συνομιλώντας με την κοινωνία». Με τους κατοίκους των δυο δημοτικών ενοτήτων συζήτησε την πολιτική επικαιρότητα, όπως επίσης τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους.
Ακόμη εξήγησε τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πολίτες την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει αυτοδύναμη και άρα σταθερή κυβέρνηση.
«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα ορίσει ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται, αφού με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε ποιο κόμμα θα κυβερνήσει και ποιος Πρωθυπουργός θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό επιμένω ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών θα δείξει αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας. Αν κατανοούμε το μέγεθος των προκλήσεων που αναδύονται μπροστά μας, αν αντιλαμβανόμαστε πόσο κοντά βρεθήκαμε στο χείλος της καταστροφής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που βρισκόμαστε σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας και εάν έχουμε επίγνωση το που θέλουμε να φτάσουμε».
Κάνοντας έναν απολογισμό της κυβερνητικής θητείας ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας εστιάζοντας στη συνέπεια λόγων και πράξεων που επιδεικνύει η παρούσα Κυβέρνηση. «Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσαμε και ξεπεράσαμε ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Σε κάθε δοκιμασία σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία και ανατάσσοντας την οικονομία, επιστρέφουμε στους πολίτες το εθνικό αναπτυξιακό μέρισμα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει μια καθαρή εντολή το βράδυ της 21ης Μαΐου, η οποία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα εξασφαλίσει στην πατρίδα μας μια σταθερή διακυβέρνηση. Όπως είπε: «Διεκδικούμε την ανανέωση της λαϊκής εντολής ώστε να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά με μια σταθερή, αποτελεσματική, συμπαγή Κυβέρνηση με ενιαίο λόγο».
Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του στο Περιβολάκι και τη Χρυσαυγή ο Θ. Καράογλου σύγκρινε τα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2019-2023 με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019. «Οι επιτυχίες μας είναι πολλές, καταγεγραμμένες και χειροπιαστές. Ψηφιοποιήσαμε το κράτος, μειώσαμε την ανεργία, αυξήσαμε μισθούς και συντάξεις, μειώσαμε φόρους, συνάψαμε διεθνείς συμμαχίες, ενδυναμώσαμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, αποκαταστήσαμε το κύρος και την αξιοπιστία μας σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έγινε ξανά μια κανονική χώρα, αφήνοντας πίσω τις παραφουσκωμένες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τη φορολογική αφαίμαξη και τα ψέματα που βαφτίστηκαν... ψευδαισθήσεις, αφού πρώτα μας φόρτωσαν ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Το μέλλον της χώρας πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό, όχι στις αυταπάτες» κατέληξε.