Θ. Καράογλου: «Εθνικές αναγκαιότητες η σιγουριά και η προοπτική»

Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Εθνικές αναγκαιότητες η σιγουριά και η προοπτική»

Δίπλα στους κατοίκους των Ταγαράδων και της Σουρωτής βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Θεόδωρος Καράογλου για να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη τετραετία. Στις τοποθετήσεις του έκανε λόγο για ένα «προοδευτικό όραμα» το οποίο έχει τέσσερις σαφείς προτεραιότητες: Την αύξηση τουλάχιστον κατά 25% των αμοιβών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, την αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, το αποτελεσματικό και αξιοκρατικό Κράτος με 100% ψηφιακό δημόσιο, καθώς και την υλοποίηση πολιτικών που θέτουν στο επίκεντρο τη νέα γενιά με κορωνίδα το πρόγραμμα «Σπίτι μου».
«Όπως σήμερα μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια υπερήφανοι ότι κάναμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά, έτσι μέχρι το τέλος της επόμενης κυβερνητικής θητείας θα κάνουμε πράξη και αυτά που σχεδιάζουμε για το αύριο» τόνισε.
Για το διακύβευμα των εκλογών στις 21 Μαΐου υποστήριξε ότι η κάλπη θα δείξει ποιον δρόμο θα βαδίσουμε. «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες και απτά αποτελέσματα ή υποσχέσεις, εύκολα ψέματα και... τσιτάτα; Θέλουμε μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια ή ουραγό των εξελίξεων; Θέλουμε φοροελαφρύνσεις ή επιστροφή στους φόρους; Θέλουμε Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό ή Αλέξη Τσίπρα;» αναρωτήθηκε.
Σε άλλο σημείο κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ανανεώσουν με την ψήφο τους τη συμφωνίας αλήθειας που υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία μαζί τους το 2019, σημειώνοντας ότι καμία λάθος απόφαση που θα ληφθεί στην κάλπη δεν μπορεί να διορθωθεί αργότερα.
«Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Τότε υστερούσε, σήμερα αναπτύσσεται. Τότε είχαν επιβληθεί 17 περικοπές μισθών και συντάξεων και 29 νέοι φόροι, ενώ σήμερα μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι και οι συνταξιούχοι πήραν αυξήσεις μετά από 12 χρόνια» σημείωσε.
Παρατήρησε, ακόμη, ότι «η σιγουριά και η προοπτική αποτελούν εθνικές αναγκαιότητες. Πέρυσι, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη, η πατρίδα μας αναπτύχθηκε οικονομικά σχεδόν δυο φορές ταχύτερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Ο απολογισμός μας είναι θετικός, η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας και το success story του σήμερα πρέπει να συνεχιστεί και αύριο» δήλωσε καταχειροκροτούμενος.