Θ. Καράογλου: «Αυτοδύναμη Ν.Δ. για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα»

Θεσσαλονίκη, 24 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Αυτοδύναμη Ν.Δ. για μια αυτοδύναμη Ελλάδα»

«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα». Με αυτήν τη φράση έκλεισε ο Θεόδωρος Καράογλου την πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε στα Βρασνά, περνώντας το μήνυμα ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλαρής ψήφου.
«Η ψήφος διαμαρτυρίας θα γίνει ψήφος μαρτυρίου για την πατρίδα μας» εξήγησε, καθιστώντας σαφές ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα καθορίσει ποιο κόμμα θα κυβερνήσει και ποιος Πρωθυπουργός θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. «Θέλουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή θέλουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Αυτό είναι το θεμελιώδες ερώτημα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε με την ψήφο μας» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την εκλογική αναμέτρηση ως «μια από τις κρισιμότερες στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».
Σύμφωνα με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας «όσο πιο ξεκάθαρο είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή 21 Μαΐου τόσο πιο στέρεες θα είναι οι βάσεις ώστε η χώρα να διοικηθεί αποτελεσματικά και σωστά».
Ακολούθως κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κρίνουν και να συγκρίνουν με αντικειμενικά κριτήρια που βρισκόταν η χώρα πριν τέσσερα χρόνια, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσο αναβαθμισμένος είναι σήμερα ο ρόλος της σε γεωπολιτικό επίπεδο. «Σας καλώ να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα αναλογιζόμενοι ποιο κόμμα και ποιος Πρωθυπουργός μπορούν να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν με επιτυχία κάθε απρόβλεπτη κρίση. Ποιοι ξέρουν και μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά και ποιοι θέλουν να τη γυρίσουν πίσω με ψέματα, σπρώχνοντας την σε ένα θολό μετεκλογικό τοπίο» επισήμανε μεταξύ άλλων.
Γι' αυτό, όπως είπε, είναι εθνική ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία να παίρνει θαρραλέες αποφάσεις στα δύσκολα. Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας 2019-2023 ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύφτηκε ποτέ. «Ήμασταν και παραμένουμε πάντα δίπλα στους πολίτες. Με πολλές και σημαντικές επιτυχίες, με καθυστερήσεις, με ειλικρίνεια, αλλά και με αποφασιστικότητα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Το 2019 αρχίσαμε να αλλάζουμε τη χώρα. Το 2023 χτίζουμε πάνω στα γερά θεμέλια που θέσαμε ώστε να πάμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά» σημείωσε.