Θ. Καράογλου: «Χτίζουμε την Ελλάδα των μεγάλων μισθών και των λιγότερων φόρων»

Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Χτίζουμε την Ελλάδα των μεγάλων μισθών και των λιγότερων φόρων»

Το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, την περίοδο 2023-2027, ανέπτυξε ο Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στις πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στα Διαβατά και το Καλοχώρι.
Αναλύοντας τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας, που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Καράογλου σημείωσε οτι έχει ως στόχο η πατρίδα μας να γίνει μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. «Χτίζουμε την Ελλάδα των μεγάλων μισθών και των λιγότερων φόρων. Με γενναία βήματα εργαζόμαστε για μια χώρα με διατηρήσιμη ανάπτυξη που θα ξεπερνά τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, με κοινωνική ευημερία, δικαιοσύνη στην πράξη, πράσινη, ψηφιακή, που θα αξιοποιεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα είναι ισχυρή στο εξωτερικό. Για μια Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας» σχολίασε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τα πέντε κεφάλαια που περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις βασικές του γραμμές έκανε λόγο για «πρόταση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας» που θα ωθήσει την Ελλάδα μπροστά.
«Οι προτάσεις που καταθέσαμε για την Ελλάδα που μας αξίζει είναι υλοποιήσιμες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές. Υπάρχει μόνο μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε.
Όσον αφορά στην αύξηση του εισοδήματος, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, υπενθύμισε τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι είναι «αδιαπραγμάτευτος στόχος η αύξηση 25% των μισθών μέσα στην τετραετία, ώστε ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός τουλάχιστον στα 950 ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου το μεγάλο «όπλο» της παρούσας Κυβέρνησης είναι η αξιοπιστία της. «Η επόμενη τετραετία θα είναι εκείνη στην οποία η Ελλάδα θα έχει πατήσει γερά στα πόδια της. Θα είναι η τετραετία της δικαίωσης, της Ελλάδας της προκοπής και της εξωστρέφειας» πρόσθεσε. Και συνέχισε: «Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και που θέλουμε να πάμε την πατρίδα μας. Εμείς την οδηγούμε μπροστά. Αντίθετα η αντιπολίτευση προχωρά με παλιές και αποτυχημένες συνταγές. Χωρίς σχέδιο, με εμμονές, βαρίδια και ανεφάρμοστες προτάσεις που σε καμία περίπτωση δεν είναι ελκυστικές για την κοινή γνώμη. Έχουν περάσει τη γραμμή της απελπισίας τους και αυτό φαίνεται» κατέληξε ο κ. Καράογλου.