Θ. Καράογλου: «Οι ισχυρές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις είναι πιο αποδοτικές για τον τόπο»

Θεσσαλονίκη, 02 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Οι ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αποδοτικές για τον τόπο»

Στo Άδενδρο περιόδευσε τη Δευτέρα ο Θεόδωρος Καράογλου προτρέποντας τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη της 21ης Μαΐου και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όπως είπε «ενδεχόμενη μικρή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μπορεί να γίνει "όπλο" στα χέρια όσων επιχειρούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω» και εξήγησε ότι «η εκλογική αναμέτρηση με το σύστημα της απλής αναλογικής δεν είναι... πρόβα εκλογών, αλλά μια ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη διαδικασία η οποία θα καθορίσει ποιο κόμμα και ποιος Πρωθυπουργός θα κυβερνήσει τη χώρα και θα καθορίσει το μέλλον της τα επόμενα χρόνια».
«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις εκλογές στις 21 Μαΐου υπεύθυνα και σοβαρά» πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών σημείωσε με έμφαση ότι «οι ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι πιο αποδοτικές για τον τόπο γιατί σημαίνουν σταθερότητα, ανάπτυξη και πρόοδο», επαναλαμβάνοντας ότι η πρώτη εκλογική διαδικασία θα δείξει τι θέλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.
«Εάν θέλετε μια Ελλάδα με σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, με δίκαιες και ρεαλιστικές κοινωνικές πολιτικές τότε η επιλογή σας είναι μια, ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία. Εάν οραματίζεστε μια Ελλάδα δυνατή, τολμηρή, που φεύγει μπροστά, καινοτόμα, με κύρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να συνδιαμορφώνει το μέλλον, τότε επιλέγετε Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό» συνέχισε στην τοποθέτηση του.
Κάνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι παρά τις εξωγενείς κρίσεις τις οποίες διαχειρίστηκε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσαρμόστηκε στις ανάγκες, εφάρμοσε όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά το 2019 και όποτε χρειάστηκε προχώρησε και σε γενναία αυτοκριτική. «Είπαμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους και το κάναμε. Είπαμε ότι θα μειώσουμε την ανεργία και το κάναμε, δημιουργώντας παράλληλα 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Είπαμε ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και τον αυξήσαμε τρεις φορές. Είπαμε ότι θα αναβαθμίσουμε το εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον και προσελκύσαμε σημαντικές επενδύσεις. Λέμε ότι την επόμενη τετραετία θα αυξήσουμε περαιτέρω τους μισθούς και θα μειώσουμε τους φόρους και θα το πράξουμε υπεύθυνα, γιατί οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι Νέα Δημοκρατία σημαίνει αξιοπιστία» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καράογλου.