Θ. Καράογλου: «Σχεδιάζουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της παραγωγικότητας»

Θεσσαλονίκη, 08 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Σχεδιάζουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της παραγωγικότητας»

Με ομιλίες στην Αρέθουσα και τον Προφήτη και μια εκδήλωση στα Διαβατά, η οποία ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες, συνέχισε ο Θεόδωρος Καράογλου την προεκλογική του δραστηριότητα.
Στην Αρέθουσα και τον Προφήτη παρουσίασε με σαφή τρόπο την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία σχολιάζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζουν την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της παραγωγικότητας». Θέτοντας το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης στις 21 Μαΐου σχολίασε πως αφορά στο «αν θα συνεχίσουμε σε μια πορεία προόδου, δημοσιονομικής υπευθυνότητας και δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας, που θα μας φέρει πιο κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη, στηρίζοντας περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών ή αν θα επιστρέψουμε στην καθήλωση, την οπισθοδρόμηση και την υπερφορολόγηση».
Για τον Θεόδωρο Καράογλου η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι αναγκαιότητα για την εξέλιξη της χώρας. «Επιδιώκουμε και προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση ποιος πρέπει να κυβερνήσει. Στις 21 Μαΐου χρειαζόμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους» παρατήρησε, εξηγώντας ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας, με βάση τις θέσεις των σημερινών πολιτικών δυνάμεων, θα είναι παράγοντας αστάθειας καθυστερήσεων και... παζαριών που οδηγούν σε επιβράδυνση, λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αστάθεια και παραλυσία. «Όσες φορές εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε είτε διαρκείς εκλογές, όπως συνέβη το 1989-΄90 ή κυβερνήσεις λίγων μηνών όπως συνέβη στις αρχές του 1950» υπενθύμισε.
Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε τα Διαβατά όπου το πολιτικό του γραφείο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Ομιλήτριες ήταν η δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης, κα. Θούλη Παράσογλου, καθώς και η εκπαιδευτικός-υποδιευθύντρια στο 1ο γυμνάσιο Λαγκαδά κα. Σουλτάνα Σιμιτσοπούλου.
Στην τοποθέτησή της η κα. Παράσογλου ανέφερε πως «όταν σπάμε τη σιωπή μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινωνικό σύνολο προς όφελος της καλυτέρευσής του».
Η κυρία Σιμιτσοπούλου επικεντρώθηκε στο επίκαιρο θέμα της ενδοσχολικής βίας τονίζοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται δίπλα στα παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια στο σχολείο».
Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «η ισότητα των φύλων οφείλει να συνιστά βασική αξία όλων των χωρών, θεμελιώδες δικαίωμα και κεφαλαιώδη αρχή του παγκόσμιου πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων».
Σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα του κ. Καράογλου συνεχίζεται στα Λαγυνά και τον Χορτιάτη.