Τo Ωραιόκαστρο έδωσε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Θεόδωρο Καράογλου

Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου
Το Ωραιόκαστρο έδωσε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Θεόδωρο Καράογλου

Την αμέριστη στήριξη τους στο πρόσωπο του Θεόδωρου Καράογλου έδειξαν οι δημότες του Ωραιοκάστρου με την εντυπωσιακή σε συμμετοχή και παλμό παρουσία τους στη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή. Στον κατάμεστο πολυχώρο «Nouvelle» ο Θεόδωρος Καράογλου ξεκίνησε την ομιλία του με ένα «οφειλόμενο», όπως είπε, «μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς» στους παρευρισκόμενους για τη συγκλονιστική ανταπόκριση στο κάλεσμά του. Ακολούθως απηύθυνε προσκλητήριο νίκης και συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προτρέποντας τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με σύνεση και να ανανεώσουν την εντολή εμπιστοσύνης που έδωσαν το 2019 στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
«Αξιολογούμε προσεκτικά τις επιλογές μας, αποφασίζουμε ποια είναι η καλύτερη για τη χώρα και ψηφίζουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, τις οικογένειες μας και τις επόμενες γενιές» ήταν η χαρακτηριστική προτροπή του.
Στην τοποθέτησή του ο Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισε «οραματικό» και «θετικό» το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι απαντά στις ανάγκες των πολιτών και στην πρόταση παραλυσίας και ακυβερνησίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη γιατί ως κοινωνία βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι επιλογής. Μπροστά μας ανοίγονται δυο κόσμοι που θα καθορίσουν την εθνική μας πορεία για τουλάχιστον μια δεκαετία. Άρα, με την ψήφο μας, θα επιλέξουμε εάν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου ή θα ρισκάρουμε νέες περιπέτειες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο πιο ισχυρή θα είναι η δύναμη του πρώτου κόμματος το βράδυ της 21ης Μαΐου, τόσο πιο αισιόδοξη θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα. Γι' αυτό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Στις εκλογές δεν χωρούν επιπολαιότητες ή ψήφος θυμού. Κάθε λάθος στην κάλπη μπορεί να ακυρώσει τις κατακτήσεις της τελευταίας τετραετίας και ταυτόχρονα τις αυριανές διεκδικήσεις μας» τόνισε μεταξύ άλλων.
Όσον αφορά στις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία εστίασε στην αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, στο νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους από την 1η Ιανουαρίου του 2024, στις νέες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, καθώς και στην επίσπευση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Καράογλου πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση στο Ζαγκλιβέρι, όπως επίσης και εκδήλωση γυναικών στα Κουφάλια με θέμα την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Ομιλήτριες ήταν η δικηγόρος και επικεφαλής της Γραμματείας Νομικών Θεμάτων-Συμβουλευτικής της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης κα. Βάλια Καραμπατάκη και η εκπαιδευτικός-θεολόγος κα. Θεοδώρα Σάρρου.
Σήμερα, η προεκλογική δραστηριότητα του κ. Καράογλου συνεχίζεται στο Φίλυρο και τον Σταύρο.