Θ. Καράογλου: «Ο προϋπολογισμός του 2024 αντανακλά την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας»

Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Ο προϋπολογισμός του 2024 αντανακλά την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας»

«Ο προϋπολογισμός του 2024 αντανακλά την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και την άσκηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής η οποία αποδίδει σημαντικά οφέλη για τους συμπατριώτες μας» τόνισε ο Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς, ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι περιλαμβάνει την πλειονότητα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, στηρίζει τα εισοδήματα και εκπέμπει σταθερότητα. «Είναι δίκαιος. Παράλληλα συνδυάζει δημοσιονομική σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία, δίχως να ξεχνούμε ότι είναι ο πρώτος που κατατίθεται μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, συνοδεύεται από διαδοχικές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας και έλαβε τα εύσημα της Κομισιόν, χωρίς να παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τη βασική μας στόχευση που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας» πρόσθεσε στην ομιλία του.
Ακολούθως εστίασε στις παροχές που περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς και συνταξιούχους από την πρώτη ημέρα του νέου έτους. «Η αύξηση στους μισθούς 660.000 δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 δύσκολα χρόνια που θα αποφέρει ετήσιο όφελος ανά υπάλληλο 1.476 ευρώ "καθαρά", το "ξεπάγωμα" των τριετιών για τους μισθωτούς, η νέα αύξηση κατά 3% στις συντάξεις 1.800.000 συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου του 2024, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους με παιδιά, η αύξηση 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον Δεκέμβριο του 2023, είναι αποτέλεσμα της συνετής πολιτικής που εφαρμόζουμε με προσήλωση, η οποία επιτρέπει στην Κυβέρνηση να επιστρέφει στην κοινωνία το μέρισμα της ανάπτυξης» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.
Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι οι αυξήσεις που δίνονται έγιναν κατάκτηση εν μέσω εξωγενών κρίσεων, τις οποίες η ελληνική οικονομία απορρόφησε σθεναρά. «Τη στιγμή που οι οικονομίες δυτικών χωρών, οι οποίες θεωρούνται εύρωστες, δοκιμάζονται σκληρά, η δικής μας αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτική» παρατήρησε, συμπληρώνοντας πως οι θετικές εξελίξεις επιτυγχάνονται δίχως να αυξηθεί κανένας φορολογικός συντελεστής και προχωρώντας σε σειρά μόνιμων φοροελαφρύνσεων.
Τέλος, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2024 «είναι υψηλών προσδοκιών και θετικών παρεμβάσεων», καθώς κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη μισθολογική σύγκλιση της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη.