Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της 140ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)

Θεσσαλονίκη, 05 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της 140ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.)

Στις εργασίες της 140ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.) που θα διεξαχθούν στη Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως τις 10 Απριλίου 2019, θα μετάσχει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως μέλος της πενταμελούς αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Την αποστολή θα απαρτίζουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δυο της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκπροσωπούν ο κύριος Θεόδωρος Καράογλου και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.
Κεντρικό θέμα κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της I.P.U. θα είναι «ο θεμελιώδης ρόλος των κοινοβουλίων στην ενίσχυση της εκπαίδευσης για την ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου».
Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των κοινοβουλίων. Ιδρύθηκε το 1889, αριθμεί 178 χώρες-μέλη (η Βουλή των Ελλήνων είναι μέλος από το 1890) και έχει ως σκοπό την προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, την υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη συνεργασία μεταξύ των λαών, όπως επίσης και την εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Παράλληλα εξετάζει θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.