"Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που χρήζει αναβάθμισης και αξιοποίησης"

Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που χρήζει αναβάθμισης και αξιοποίησης»

Την επεξεργασία ενός επιχειρησιακού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Βόλβης στη μετά Covid-19 εποχή και την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της ευρύτερης περιοχής συζήτησε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον Δήμαρχο κ. Διαμαντή Λιάμα, φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΔΕΥΑΒ) και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Επίσης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο κατά της πανδημίας και ενημερώθηκε για την αυξητική τάση που καταγράφεται καθημερινά στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19.
Μάλιστα, οι γιατροί τον πληροφόρησαν πως η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και στην τέταρτη θέση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις συναντήσεις που είχε σήμερα, ο κ. Καράογλου ανέδειξε την αναγκαιότητα να καλλιεργηθεί στο Δήμο Βόλβης μια νέα τουριστική κουλτούρα που θα κεφαλαιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός αμιγώς τουριστικού Δήμου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Ειδική αναφορά έγινε και στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Βόλβης εντός του 2021, έργο για το οποίο ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας και Θράκης).
Στη δήλωση που έκανε μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως: «Ο Δήμος Βόλβης έχει σημαντική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Ο Σταυρός, τα Βρασνά, η Ασπροβάλτα, προσελκύουν κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής, θέσαμε τις βάσεις να δρομολογήσουμε ένα συγκεκριμένο υλοποιήσιμο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Βόλβης στην μετά πανδημίας εποχή. Κυρίαρχη προτεραιότητα πρέπει να γίνει η προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω η δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.
Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσει τη γειτνίασή του με τη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενος την Εγνατία Οδό να αποτελέσει σταθερό τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο. Είναι ένας τόπος σπάνιας ομορφιάς, μιλώ για τις μαγευτικές ακτές του, τα Μακεδονικά Τέμπη και τον ορεινό όγκο των Κερδυλλίων, ο οποίος έχει τα εχέγγυα να αναπτυχθεί και να γίνει χώρος υποδοχής επενδύσεων, όμως χρήζει αναβάθμισης και αξιοποίησης».