"Το Μεσοπρόθεσμο επιβεβαιώνει την ολική επαναφορά της εθνικής μας οικονομίας στην κανονικότητα"

Θεσσαλονίκη, 01 Ιουλίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το Μεσοπρόθεσμο επιβεβαιώνει την ολική επαναφορά της εθνικής μας οικονομίας στην κανονικότητα»

Ως το επιστέγασμα της ολικής επαναφοράς της εθνικής μας οικονομίας στην κανονικότητα περιέγραψε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από το βήμα του Κοινοβουλίου ο εισηγητής της πλειοψηφίας υποστήριξε ότι το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει την πεποίθηση που αναπτύσσεται στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα της ευημερίας και της σταθερότητας.
«Δεν μας αρκεί η ισχυρή ανάπτυξη, εργαζόμαστε για τη βιώσιμη ανάπτυξη με ταυτόχρονη αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καράογλου, παρατηρώντας ότι μέσα από μια συγχορδία θετικών εξελίξεων η εθνική μας οικονομία μπορεί να βιώσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και έκταση περίοδο εξωστρεφούς ανάπτυξης.
Παραθέτοντας τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την επόμενη τετραετία, όπως η φετινή αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 7%, η ανοδική πορεία των εξαγωγών και της ιδιωτικής κατανάλωσης και η αποκλιμάκωση της ανεργίας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2025, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τεκμηρίωσε πως η οικονομία άντεξε και εξακολουθεί να αντέχει τους δύσκολους μήνες της υγειονομικής κρίσης.
«Άρα», πρόσθεσε, «το Μεσοπρόθεσμο δεν είναι ταξικό όπως επισήμανε στην Επιτροπή Οικονομικών η αντιπολίτευση, αλλά είναι ρεαλιστικό. Δεν είναι άδικο, αλλά από τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει από τα πρωτογενή πλεονάσματα ανοίγει ο δρόμος να υποστηριχθούν νέες μειώσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν είναι "για τα σκουπίδια", αλλά προβλέπει 109.175 προσλήψεις έως το 2025 δίχως να παρεκκλίνουμε από τον κανόνα 1 προς 1».
Και συνέχισε: «Σχεδόν δυο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 κοιτάμε τους συμπατριώτες μας στα μάτια γιατί υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της κυβερνητικής μας θητείας συνέπεσε χρονικά με την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Όταν η αντιπολίτευση επένδυε στην προοπτική της καμένης γης λόγω του κορωνοϊού, εμείς εργαζόμασταν και εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα όρθια. Και όσο η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται ως ταραξίας, εμείς μετατρέπουμε την πατρίδα μας σε εργοτάξιο υλοποίησης νέων επενδύσεων».
Συνοψίζοντας την ομιλία του ο κ. Καράογλου σχολίασε πως θετική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο είναι θετική ψήφος στο μέλλον της Ελλάδας. «Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να τεθεί υπό ομηρία ιδεοληπτικών και "δικαιωματιστών". Η Ελλάδα αλλάζει, ανακάμπτει, προχωρά προς τα εμπρός. Έχει φωνή, λόγο και στιβαρή Κυβέρνηση που διαθέτει όραμα. Με την ψήφο μας αποδεικνύουμε στην πράξη ποιοι την ενθαρρύνουν να κοιτάξει με αισιοδοξία το αύριο και ποιοι θέλουν να την κρατήσουν "όμηρο" του χθες» τόνισε μεταξύ άλλων στον επίλογο της τοποθέτησής του.