(Άρθρο): «Η Ελλάδα πατάει γκάζι με ασφάλεια και σύνεση»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

«Η Ελλάδα πατάει γκάζι με ασφάλεια και σύνεση»

Το μέλλον ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι! Έτσι οι επιλογές που έχουμε στη ζωή είναι δύο. Ή ενεργούμε με κριτήριο πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, αφήνοντας ένα ευδιάκριτο θετικό ίχνος στην ατομική και συλλογική μας διαδρομή ή χάνουμε την ευκαιρία παραδιδόμενοι στις δυνάμεις της αδράνειας, βιώνοντας μοιρολατρικά τις συνέπειες της δικής μας άρνησης να παρέμβουμε δυναμικά και αποφασιστικά όπου μπορούσαμε.
Προφανώς ό,τι ισχύει στη ζωή αντανακλάται και στην πολιτική. Κάνω αυτήν την επισήμανση, διότι με «αφετηρία» τον προϋπολογισμό του 2022 ήρθε η στιγμή η πατρίδα μας να φύγει προς τα εμπρός. Να γίνει -επιτέλους- όσα μπορεί, αλλά δεν τόλμησε έως σήμερα. Όχι γιατί δεν είχε τις δυνατότητες, μα πρωτίστως γιατί κάποιοι έθεταν εσκεμμένα τον πήχη χαμηλά καθώς δεν ήθελαν να την δουν να εξελίσσεται. Γιατί κάποιοι δεν την άφησαν να γίνει αυτό που θα μπορούσε να πετύχει, διότι οι ίδιοι ήταν και παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ξεπερασμένες εμμονές και ιδεοληψίες.
Τώρα, όμως, που ο τροχός της ιστορίας γυρίζει, η ελληνική οικονομία είναι εκείνη που «σπρώχνει» το κάρο της ανάπτυξης στην Ευρώπη την επόμενη διετία. Για πρώτη φορά μετά από περίπου 15 χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ θα «τρέχει» ταχύτερα από το αντίστοιχο της ευρωζώνης λειτουργώντας ως «προωθητήρας ανάπτυξης» και όχι ως «βαρίδιο» ή «χαλασμένο γρανάζι» μιας καλοκουρδισμένης μηχανής.
Ασφαλώς δεν γίναμε Γερμανία από τη μια ημέρα στην άλλη, όμως είναι σημαντικό ότι επιστρέφουμε πρώτοι από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας στα προ πανδημίας επίπεδα. Το κατορθώνουμε υλοποιώντας με σύνεση, στοχοπροσήλωση και τόλμη σειρά μεταρρυθμίσεων που καθιερώνουν την Ελλάδα ως σύγχρονη και αποτελεσματική περιφερειακή οικονομία. Και όλα αυτά με λιγότερους φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες θέσεις εργασίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική οικονομία αντέχει σθεναρά, ανακάμπτει ταχύτατα και αντεπιτίθεται δυναμικά.
Σε έναν κόσμο που πορεύεται με χαμηλές ταχύτητες η Ελλάδα πατάει γκάζι με ασφάλεια και σύνεση, προσφέροντας στους συμπατριώτες μας όραμα για το αύριο. Θα υπερνικήσουμε τις δυσκολίες εφόσον κεφαλαιοποιήσουμε τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών οι οποίες μας «χρίζουν» πρωταθλητές Ευρώπης στην ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο του 2021. Το οφείλουμε στους συμπατριώτες μας, μα πάνω από όλα στις επόμενες γενιές.