(Άρθρο): «Το 2022 να είναι η χρονιά της σύνεσης»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Αποτύπωμα", που δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2021

«Το 2022 να είναι η χρονιά της σύνεσης»

Η ζωή ρέει ασταμάτητα και πλάι σε αυτήν όλα τα δεδομένα και οι καταστάσεις της είναι ρευστές. Το βιώσαμε, άλλωστε, στον υπέρτατο βαθμό το 2020 όταν λίγες μόνο ημέρες μετά την πρωτοχρονιά η καθημερινότητα μας ανατράπηκε βίαια εξαιτίας της πανδημίας.
Η ζωή μας και όσα γνωρίζαμε για αυτήν ακυρώθηκαν σε λίγα λεπτά, αφού τις στιγμές της ανεμελιάς διαδέχθηκαν ο φόβος, το άγχος, ο προβληματισμός, το άγνωστο της διαχείρισης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Παρόλα αυτά κάθε τέλος Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου έτους αφού βρισκόμαστε στο σημείο που το μολύβι του διαβήτη συναντά ξανά το σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Και εμείς, ατομικά και συλλογικά, ατενίζουμε μια νέα αφετηρία κάνοντας αναδρομή στον κύκλο που διανύσαμε. Σε εκείνον που έκλεισε, αλλά και σε εκείνον που ετοιμάζεται να ανοίξει.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η σκέψη μου είναι στραμμένη στους συμπολίτες μου που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική δοκιμασία. Στους φίλους που «έφυγαν» εξαιτίας του κορωνοϊού, στις οικογένειες τους που έμειναν πίσω πενθώντας τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς και στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.
Γι' αυτό η πρώτη ευχή που κάνω ενόψει της νέας χρονιάς είναι να είμαστε υγιείς! Του χρόνου τέτοιες ημέρες να μην λείπει κανείς από την ανταλλαγή των παραδοσιακών ευχών, γιατί στις ημέρες μας αυτό είναι το σημαντικότερο.
Πιστεύω πως οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αξιολογώντας τα δεδομένα υπό αυτό το πρίσμα προσδοκώ το 2022 να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο του κορωνοϊού και να απολαύσουμε τα αγαθά της δυναμικής ανάπτυξης που αναμένουμε για την εθνική μας οικονομία. Να ζήσουμε όμορφες στιγμές, να βιώσουμε την αγάπη, να μοιράσουμε απλόχερα το χαμόγελο και να γεμίσουμε με αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται. Η ελπίδα να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας και να μην είναι μια ακόμα ευχή. Γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη, όπως και το να ξαναβρούμε το λυχνάρι της ψυχής μας!
Παράλληλα, προσδοκώ το νέο έτος να είναι η χρονιά της σύνεσης. Η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω μας καινοφανείς θεωρίες συνωμοσίας και θα πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας. Η χρονιά που οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα κινητοποιήσουν επιπρόσθετους ιδιωτικούς πόρους για επενδύσεις περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας τουλάχιστον 180.000 θέσεις εργασίας έως το 2026 και θα αυξήσουν το ΑΕΠ κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες. Η χρονιά που η καινοτομία θα μετασχηματίσει την Ελλάδα σε ελκυστικό προορισμό για ξένες και εγχώριες επενδύσεις και η αξιοπιστία της πατρίδας μας θα αυξάνεται στο εξωτερικό.
Τέλος, εύχομαι τον Δεκέμβριο του 2022 να μην ευχόμαστε ξανά να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας.
Χρόνια πολλά, χρόνια δημιουργικά, χρόνια ευλογημένα, χρόνια με υγεία για εσάς, τις οικογένειες σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε!