(Άρθρο): «Το 2022 η Ελλάδα εκπέμπει σήματα σταθερότητας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Political», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022.

«Το 2022 η ΕΛΛΑΔΑ εκπέμπει σήματα σταθερότητας»

Το 2022 πέρασε το κατώφλι σηματοδοτώντας την αρχή της αλλαγής του σκηνικού που βιώνουμε σε... επανάληψη από τις αρχές του 2020. Η πανδημία έριξε βαριά τη σκιά σε όλη την υφήλιο επηρεάζοντας σημαντικά τις παγκόσμιες κοινωνίες και οικονομίες.
Σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας, τολμώ να είμαι αισιόδοξος πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από τις δυο προηγούμενες και οι όποιες αναταράξεις θα είναι πρόσκαιρες. Με οδηγό την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος εκτιμώ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας και οι οιωνοί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι θετικοί.

Ο πρώτος λόγος της συγκρατημένης αισιοδοξίας είναι υγειονομικός. Η εκτίναξη των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, από αντίστοιχη αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων ή θανάτων και επιπρόσθετη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ήπια συμπτωματολογία στην τελευταία μετάλλαξη πιθανόν να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους ενός παγκόσμιου εφιάλτη.
Από τη δική μας πλευρά πρέπει να μην εφησυχάζουμε. Να τηρούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εφαρμόζουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και φυσικά να αυξηθούν δυναμικά οι εμβολιασμοί.
Στις αρχές της εβδομάδας ξεπεράσαμε συνολικά τα 17.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί στο 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 85.500 ραντεβού και έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 21.500 παιδιά πέντε έως έντεκα ετών.

Ο δεύτερος λόγος που με κάνει να αισιοδοξώ είναι η ανάκαμψη και ανάπτυξης της οικονομίας. Το γεγονός ότι η εθνική μας οικονομία αντιπαρήλθε επιτυχώς το πανδημικό σοκ του 2020 και συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές της Ευρώπης, δείχνει ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο.
Το κέρδος που καταγράφεται δεν είναι μόνο δημοσιονομικό αλλά πρωτίστως εθνικό, αφού η ελληνική οικονομία οικονομία κατέστη ξανά επενδύσιμη και ελκυστική, ανακτώντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.
Πλέον -και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς- η Ελλάδα εκπέμπει σήματα σταθερότητας, πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε την πατρίδα που μας αξίζει!
Προφανώς ούτε η ανάπτυξη από μόνη της, ούτε το τέλος της πανδημίας, όποτε και αν έρθει, είναι αρκετά για να γυρίσουμε σελίδα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια!

Κλείνω με μια σκέψη: Το 2022 η βασικότερη σταθερή ας είναι να είμαστε όλοι καλά!
Γι' αυτό επιβάλλεται σχολαστική τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί -μάσκες, αποστάσεις και διενέργεια συχνών τεστ- αλλά και πάνω από όλα επέκταση των εμβολιασμών. Τόσο από εκείνους -ιδίως μάλιστα τους μεγαλύτερους- που παραμένουν επιφυλακτικοί, όσο και από εκείνους που συμπλήρωσαν τρίμηνο από τη δεύτερη δόση και μπορούν να προχωρήσουν στην αναμνηστική. Αυτό συνιστούν οι ειδικοί και αυτός είναι ο μόνος δρόμος να περιορίσουμε δραστικά, τουλάχιστον τις πιο επώδυνες συνέπειες της πανδημίας, τις διασωληνώσεις και τις ανθρώπινες απώλειες.
Γιατί, σε τελική ανάλυση, σαν την υγεία δεν έχει!