(Άρθρο): «Στην Ελλάδα του 2022 δεν έχουν θέση ο διαρκής εκφοβισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε Πολάκης»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Mynews.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου 2022.

«Στην Ελλάδα του 2022 δεν έχουν θέση ο διαρκής εκφοβισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε Πολάκης»

H τοξικότητα και ο διχαστικός λόγος που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προεξάρχοντος του Παύλου Πολάκη, αποτελεί μέρος μιας στοχευμένης στρατηγικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που σκοπό έχει να απαξιώσει τους Θεσμούς και να σπείρει την αμφισβήτηση γύρω από τη δικαιοσύνη.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ηχώ μιας «παρέας» που θέλησε να καταλάβει τους «αρμούς της εξουσίας», πορευόμενη με οδηγό την αρχή πως «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».
Μόνο που η αλήθεια δεν κρύβεται, καθώς διαθέτει τον τρόπο να διαψεύδει όσους αρέσκονται να ζουν με αυταπάτες.
Δεν θα διαφωνήσω με όσους υποστηρίζουν ότι σε πολλές χώρες της Δύσης η Αριστερά διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στα μεγάλα ζητήματα κάθε εποχής. Με τα λάθη και τις αστοχίες της, θα προσθέσω...
Όμως, κατά την προσωπική μου άποψη, κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη ποτέ στην Ελλάδα. Διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην κακοτεχνία του διχασμού, με τις... παρακαταθήκες και τα «αποτυπώματά» του στην ιστορία να είναι εμφανή και κυρίως να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις.
Η διακυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, μείωσε δραστικά τις συντάξεις 21 φορές, «έκοψε» τις συντάξεις χηρείας, υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, αναγνώρισε στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα.
Ακόμα και σήμερα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, επενδύει στην πολιτική του πεζοδρομίου και της έντασης. Επιτίθεται στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας προτάσσοντας τους νεκρούς. Βάλλει κατά της αστυνομίας, με αφορμή τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ενώ σιωπά και αρνείται να καταδικάσει ακόμα και τις απαράδεκτες απειλές εις βάρος της ζωής του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου.
Και όταν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν αποδίδει, τα στελέχη του επαναφέρουν την εμφυλιοπολεμική ρητορική. «Ή εμείς ή εκείνοι», «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
Προφανώς, στην πολιτική οι διαφωνίες είναι θεμιτές. Στο πλαίσιο του διαλόγου πολλές φορές είναι και αναγκαίες. Είναι άλλο πράγμα, όμως, να διαφωνείς με επιχειρήματα και άλλο να αποκαλείς «φασίστες» και «προδότες» όσους διαφωνούν μαζί σου, εν είδει κοινωνικού εκφοβισμού.
Είτε το θέλουν, όμως, είτε όχι, στην Ελλάδα έχουμε κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπου κυριαρχούν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Όπου κυριαρχούν η νομιμότητα και η ευταξία.
Οι εποχές που η συντεταγμένη Πολιτεία τελούσε υπό τον διαρκή εκφοβισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του κάθε Πολάκη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν χωρούν στην Ελλάδα του 2022.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν τη θετική κρίση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που τους εμπιστεύεται για τη διαχείριση των κρίσεων.
Η Κυβέρνηση έχει εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού και μπορεί να αλλάξει μόνο μέσα από την εκλογική διαδικασία όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν και πάλι με την ψήφο τους. Και σε τελική ανάλυση, η εφαρμογή του νόμου είναι και θέμα Δημοκρατίας. Άλλωστε, στην τοξικότητα των ημερών και στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας, εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας.