(Άρθρο): «Εφαρμόζουμε πολιτική που υπηρετεί την κοινωνική συνοχή»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Thessnews.gr» την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2022.

«Εφαρμόζουμε πολιτική που υπηρετεί την κοινωνική συνοχή»

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος να τροφοδοτήσουμε τις εθνικές εργασιακές μας ανάγκες προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτικών σχημάτων προς την ελληνική οικονομία αποκαθίσταται, γεγονός που πιστοποιεί ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ισότιμος επενδυτικός προορισμός με άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Όμως το σημείο τομή που πρέπει να σταθούμε στο νέο νομοθέτημα είναι εκείνο που αφορά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για πρώτη φορά η Πολιτεία τις βοηθά με ουσιαστικό τρόπο να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα τους, παρέχοντας τα απαιτούμενα εφόδια να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και να πετύχουν επιχειρηματικά θαύματα.
Η Κυβέρνηση εφαρμόζει τη συγκεκριμένη πολιτική γιατί αναγνωρίζει ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την «καρδιά» της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό τις ενισχύει με μεγάλες επιχορηγήσεις και με περισσότερα μετρητά από ότι προέβλεπε ο αντίστοιχος νόμος του 2016, αφού είναι προφανές ότι οι συνθήκες αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι απαιτήσεις κάθε εποχής.
Η σύγκριση των στοιχείων είναι ενδεικτική...
Από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την παραμονή των εθνικών εκλογών του 2019 ο αριθμός των επενδυτικών σχεδίων ήταν 999. Περίπου 285 επενδυτικά σχέδια ανά έτος. Η κρατική ενίσχυση ήταν 991 εκ. ευρώ, ενώ το ύψος των επενδυτικών σχεδίων ανερχόταν σε 2,96 εκατομμύρια ευρώ. Σχετικά με την συνολική κρατική ενίσχυση ανά έτος κυμαινόταν στα 283,14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ύψος των επενδυτικών σχεδίων ανά έτος ανερχόταν σε 847,7 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις 7 Ιουλίου του 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2021 όλοι οι δείκτες σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Ο αριθμός των επενδυτικών σχεδίων «εκτοξεύτηκε» στα 2.727. Δηλαδή 1.091 επενδυτικά σχέδια ανά έτος. Η κρατική ενίσχυση διαμορφώθηκε στα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων ανήλθε στα 8,13 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συνολική κρατική ενίσχυση έφτασε τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος και το ύψος των επενδυτικών σχεδίων τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος.
Κατορθώσαμε να τριπλασιάσουμε την ταχύτητα της κρατικής ενίσχυσης και τώρα επιταχύνουμε τους ρυθμούς έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων γιατί πολύ απλά ο χρόνος είναι χρήμα για όλους.
Οι αναπτυξιακές μας παρεμβάσεις είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο για την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει. Για την Ελλάδα του μέλλοντος, της προόδου και της ευημερίας, διότι εφαρμόζουμε πολιτική που υπηρετεί την κοινωνική συνοχή.
Κάνουμε, λοιπόν, ό,τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα των πόρων που ήταν πολύ μικρή τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό γιατί κύριο μέλημα μας είναι η ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη κάθε Περιφέρειας της χώρας.