(Άρθρο): «Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας είναι ζήτημα υπεράσπισης της εθνικής μας ακεραιότητας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Makthes.gr", που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022.

«Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας ζήτημα υπεράσπισης της εθνικής μας ακεραιότητας»

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας αναδεικνύει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, συστράτευσης και ομοψυχίας. Μας υπενθύμισε πως η μεγάλη πρόκληση που αναπτύσσεται μπροστά μας είναι να προχωρήσουμε στο αύριο με στιβαρότητα, σύνεση και τόλμη.
Η απόκτηση των τριών γαλλικών φρεγατών, των έξι πρόσθετων Rafale και των τορπιλών βαρέων τύπου για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι απαραίτητες αγορές ιδίως τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας παγκόσμιας αντίφασης. Είναι η μόνη χώρα στην υφήλιο που απειλείται από έναν θεωρητικά σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ. Άρα, οι καταστάσεις μας οδηγούν να δαπανούμε χρήματα για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού. Και σε τελική ανάλυση, αποκτήσαμε τα καλύτερα στρατιωτικά πλοία και τα καλύτερα μαχητικά αεροπλάνα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Κάναμε στοχευμένες επιλογές που εκσυγχρονίζουν το στόλο και την αεροπορία μας για πολλές δεκαετίες και θα μας δώσουν σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες στην ανατολική Μεσόγειο.
Γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία επισημαίνω ότι η ιστορία δεν γράφεται με «εάν» και «θα», ούτε με «παρών» και «κατά», αλλά μονάχα με πυγμή, αποφασιστικότητα και βούληση για σωστές κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα και με μεγάλα «ναι» που αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα μας να μην ανεχθούμε την αδικαιολόγητη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ούτε δόγματα όπως αυτό της «γαλάζιας πατρίδας» που αποτελεί εφεύρημα της Άγκυρας δίχως ιστορική, γεωγραφική και νομική βάση.
Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη διαμόρφωση ισχυρών συμμαχιών εδραιώνει τον στρατηγικό μας ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα θωρακίζεται, η Ελλάδα δυναμώνει, η Ελλάδα παύει να έχει παθητική στάση και διατρανώνει το δίκιο της. Η θέση μας είναι σαφής. Επιθυμούμε το διάλογο και τη συνεννόηση με κάθε χώρα. Όμως οι συζητήσεις για να είναι αποδοτικές και ειλικρινείς, πρέπει να εδράζονται σε κοινές αξίες όπως το διεθνές δίκαιο και ο σεβασμός των κανόνων καλής γειτονίας.
Η Ελλάδα δεν φοβάται και το δείχνει! Πορεύεται υπερήφανη, δίχως ψευδαισθήσεις, υπενθυμίζοντας αφενός ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αφετέρου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια η αμυντική εικόνα της πατρίδας μας θα είναι πολύ καλύτερη. Θα είναι αντάξια μιας χώρας που επιστρέφει δυναμικά στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος, διαθέτοντας την ορμή και τη δυναμική να υπερασπιστεί την εθνική της ακεραιότητα, παραμένοντας πάντα πιστή στη διεθνή νομιμότητα.
Κλείνοντας, οφείλω και μια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε «παρών» στο σύνολο του νομοσχεδίου. Κατά την προσωπική μου άποψη η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν επιτρέπει την πολυτέλεια καταψήφισης αυτού του νομοθετήματος. Γι' αυτό και η υπερψήφισή του κατά πλειοψηφία εκπέμπει λάθος μηνύματα. Τη στιγμή που οι διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της πατρίδας μας έχουν λάβει χαρακτηριστικά «εθνικής πολιτικής», για την οποία μάλιστα υπάρχει ευρύτατη συναίνεση από την τουρκική ηγεσία και την αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονος, τη στιγμή που η Άγκυρα θέτει ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας και επιχειρεί να μας υποχρεώσει να συζητήσουμε τους όρους ενός μεγάλου συμβιβασμού, δυστυχώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να είναι «παρών» στη διαδικασία αλλά «απών» από μια μεγάλη ιστορική στιγμή.
Δεδομένου ότι η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης αλλά υπεράσπισης της εθνικής μας ακεραιότητας, ενώ σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, σύντομα θα βλέπει την πλάτη όλων των Ελλήνων.