(Άρθρο) «Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Protothema.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022.

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω μιας παγκόσμιας αντίφασης. Είναι η μόνη χώρα στην υφήλιο που απειλείται από έναν θεωρητικά σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ. Γι' αυτό και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης αναδεικνύει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, συστράτευσης και ομοψυχίας.
Υπό αυτό το πρίσμα η απόκτηση των τριών γαλλικών φρεγατών, των έξι πρόσθετων Rafale και των τορπιλών βαρέων τύπου για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι απαραίτητες αγορές. Πρόκειται για στοχευμένες επιλογές οι οποίες εκσυγχρονίζουν το στόλο και την αεροπορία μας για πολλές δεκαετίες, παρέχοντας στις Ένοπλες Δυνάμεις σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες στην ανατολική Μεσόγειο.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη διαμόρφωση ισχυρών συμμαχιών εδραιώνει τον στρατηγικό μας ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα θωρακίζεται, η Ελλάδα δυναμώνει, η Ελλάδα παύει να έχει παθητική στάση και διατρανώνει το δίκιο της. Δεν φοβάται και το δείχνει, αφού πορεύεται υπερήφανη, υπενθυμίζοντας αφενός ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αφετέρου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια η αμυντική εικόνα της πατρίδας μας θα είναι πολύ καλύτερη. Θα είναι αντάξια μιας χώρας που επιστρέφει δυναμικά στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος, διαθέτοντας την ορμή και τη δυναμική να υπερασπιστεί την εθνική της ακεραιότητα, παραμένοντας πάντα πιστή στη διεθνή νομιμότητα.
Κλείνοντας, οφείλω και μια απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε «παρών» στο σύνολο του νομοσχεδίου. Κατά την προσωπική μου άποψη η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν επιτρέπει την πολυτέλεια καταψήφισης αυτού του νομοθετήματος. Γι' αυτό και η υπερψήφισή του κατά πλειοψηφία εκπέμπει λάθος μηνύματα. Τη στιγμή που οι διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της πατρίδας μας έχουν λάβει χαρακτηριστικά «εθνικής πολιτικής», για την οποία μάλιστα υπάρχει ευρύτατη συναίνεση από την τουρκική ηγεσία και την αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονος, τη στιγμή που η Άγκυρα θέτει ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας και επιχειρεί να μας υποχρεώσει να συζητήσουμε τους όρους ενός μεγάλου συμβιβασμού, δυστυχώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να είναι «παρών» στη διαδικασία αλλά «απών» από μια μεγάλη ιστορική στιγμή.
Προσωπικά με θλίβει το γεγονός ότι ενώ σύντομα ο μόνιμος και εντεινόμενος χαρακτήρας των τουρκικών διεκδικήσεων θα απαιτήσει μια συνολική αντιμετώπιση από τη χώρα μας, υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν πως οι συμφωνίες για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας δεν ωφελούν το εθνικό συμφέρον μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται σε μια πολιτικά αμήχανη θέση.
Απέναντι σε αυτήν τη μικρότητα και σκοπιμότητα, η Κυβέρνηση γράφει ιστορία με σωστές κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα και μεγάλα «ναι» που αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα μας να μην ανεχθούμε την αδικαιολόγητη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, ούτε δόγματα όπως αυτό της «γαλάζιας πατρίδας» που αποτελεί εφεύρημα της Άγκυρας δίχως ιστορική, γεωγραφική και νομική βάση.