(Άρθρο): «Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια!»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Lagadasola.com», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

«Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια!»

Επί 48 χρόνια η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις πως είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και διαθέτει στέρεες βάσεις στην κοινωνία, διότι επιβεβαιωμένα είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και πάνω από όλα ενωτικό.
Ακόμα και τώρα, στα δύσκολα λόγω της ενεργειακής κρίσης, υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κόντρα σε κάθε λογής δημαγωγούς, επιλέγοντας πάντα το δύσβατο μονοπάτι της αλήθειας, όσο επίπονο και αν αυτό είναι. Και εδώ έγκειται η ειδοποιός διαφορά μας με τα άλλα κόμματα.
Το να δηλώνει κάποιος «Αριστερός» ή «Σοσιαλιστής» ήταν, είναι και παραμένει μόδα. Μια τάση της εποχής. Οι μόδες όμως αλλάζουν, ξεφτίζουν, ξεθωριάζουν, ξεπερνιούνται. Αντίθετα, το να είσαι Νέα Δημοκρατία είναι συνέπεια, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, ήθος και στάση ζωής.
Για παράδειγμα, στα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 δεν κάναμε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος. Το είπαμε, το κάναμε πράξη!
Δεσμευτήκαμε για λιγότερους φόρους και δικαιότερη φορολογία που θα απελευθερώνει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα. Το πράξαμε μειώνοντας συνολικά 57 φόρους.
Δεσμευτήκαμε για σταδιακή κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και αναστείλαμε την εισφορά για επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Δεσμευτήκαμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες και τον μειώσαμε κατά 34% συγκριτικά με το 2018.
Δεσμευτήκαμε για μείωση της ανεργίας των νέων και 2,5 χρόνια μετά, πέραν των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, θεσπίσαμε το «πρώτο ένσημο» με το οποίο στηρίζουμε την πρόσληψη νέων έως 29 ετών, χωρίς προϋπηρεσία, χρηματοδοτώντας με 1.200 ευρώ το ξεκίνημα της καριέρας τους.
Και όλα αυτά εν μέσω ανακατατάξεων σε γεωπολιτικό επίπεδο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις νέες ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στην παγκόσμια κοινότητα.
Η προσήλωσή μας στην εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων επιβεβαιώνει τον κυριότερο λόγο που η ΝΔ παραμένει έως σήμερα το ισχυρότερο προοδευτικό κόμμα της χώρας. Γιατί μας διακρίνουν η σταθερότητα, η συνέχεια και η συνέπεια.
Γιατί επιλέγουμε πάντα το δρόμο της αλήθειας καθώς η πολιτική πραγματικότητα απαιτεί από όλους να δείξουμε υπευθυνότητα έναντι των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε εξαιτίας ενός πολέμου που κανείς δεν γνωρίζει τη διάρκεια του.
Εμείς, λοιπόν, βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολλούς, αυξάνοντας δυο φορές σημαντικά τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης, μειώνοντας τη φορολογία και καλύπτοντας με αναδρομική ισχύ την επιβάρυνση εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Όταν η αντιπολίτευση αρκείται σε ανέξοδες και ανέφικτες υποσχέσεις, μιλούμε με πράξεις. Γιατί, σε τελική ανάλυση, οι πράξεις είναι εκείνες που μετρούν.