(Άρθρο): «Η Θεσσαλονίκη βλέπει (επιτέλους) το μέλλον»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2022.

«Η Θεσσαλονίκη βλέπει (επιτέλους) το μέλλον»

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, πριν τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης, και η συνάντηση στο Διοικητήριο με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, πιστοποίησε αυτό που βλέπουν όσοι δεν φορούν κομματικές παρωπίδες. Ότι, δηλαδή, η Θεσσαλονίκη βλέπει (επιτέλους) το μέλλον. Βάζω τη λέξη «επιτέλους» σε παρένθεση γιατί αντικειμενικά η πόλη μας και κατ΄ επέκταση εμείς ως πολίτες, ταλαιπωρηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ακούγαμε πολλά, αλλά βλέπαμε λίγα. Είχαμε μακέτες, αλλά όχι έργα...
Το γιατί έχει αναλυθεί πολλές φορές και δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε να κοιτάζουμε πίσω. Εκείνο που έχει αξία είναι πλέον ότι η Θεσσαλονίκη κοιτάζει μονάχα μπροστά. Άργησε, μα τώρα δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά το κεφάλι στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να το πράξει γιατί πολύ απλά η Κυβέρνηση την έβαλε (βάσει αποτελεσμάτων) στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Τα τελευταία τρία χρόνια τίποτα δεν είναι ίδιο με το χθες, αφού από το «όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν» περάσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που αλλάζουν τη μορφή και τις προοπτικές της.
Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Πετύχαμε γιατί αναζητήσαμε και βρήκαμε λύσεις εκεί που οι άλλοι ανακάλυπταν διαρκώς προβλήματα. Πετύχαμε γιατί και ξέρουμε και μπορούμε να παράγουμε αποτελέσματα. Πετύχαμε γιατί βάλαμε την πόλη πάνω από την μικροπολιτική, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματική πρωταγωνίστρια προσφέροντας της, ημέρα με την ημέρα, τα κατάλληλα εφόδια.
Η κατασκευή του Fly Over, η ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό έως το τέλος του 2023, το νέο σύγχρονο αεροδρόμιο, η οδική σύνδεση ΟΛΘ-ΠΑΘΕ, οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας του Αλιάκμονα, η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Κασσάνδρα και Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος, η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, η δημιουργία προαστιακών γραμμών που θα εξυπηρετούν τη δυτική πλευρά της πόλης και το Τεχνολογικό Πάρκο «Thess Intec» στο Δήμο Θερμαϊκού, σε συνδυασμό με την κατασκευή 17 υπερσύγχρονων βιοκλιματικών και ενεργειακά αναβαθμισμένων σχολείων στους Δήμους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Καλαμαριάς, αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη ότι το πρόσημο της τριετίας είναι θετικό για την πόλης μας, διότι αλλάζει την εξέλιξη της ιστορίας της.
Σε τελική ανάλυση, η Θεσσαλονίκη αποκτά ορμή. Ξεπερνά δυσκολίες και προβλήματα του χθες που συσσωρεύονταν για δεκαετίες και (επιτέλους) πηγαίνει παρακάτω αφού προηγουμένως έχει γίνει δημιουργική, έχει τα δικά της όνειρα, τα δικά της σχέδια, τις δικές επιθυμίες, εκπέμποντας αισιοδοξία και πρόοδο.