(Άρθρο): «Η Θεσσαλονίκη γίνεται ξανά ισχυρό brand name»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022.

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται ξανά ισχυρό brand name»

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το ΥΜΑΘ, μετά το τέλος των διαδοχικών συσκέψεων που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται ένα σύνολο πολλαπλών, διαφορετικών, παράλληλων πρωτοβουλιών, που αλλάζουν σταδιακά και αναβαθμίζουν προς το καλύτερο την πόλη και τη ζωή των κατοίκων της.
Πρόκειται για 30 σημαντικά έργα τα οποία θα συγκροτήσουν τη Θεσσαλονίκη του 2030 και βασίζονται σε τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής: Υποδομές, υγεία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητας που διακρίνει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υλοποιήσει ένα σχέδιο έργων, όμοιο του οποίου δεν έχει γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν η πόλη μας, ώστε σε περίπου 8 χρόνια από σήμερα να είναι η πόλη που αξίζει στους πολίτες, στους επενδυτές, στους φοιτητές και στους επισκέπτες της. Μια πόλη που θα αντανακλά πρόοδο, εξέλιξη και θα κερδίζει το σεβασμό. Μια πόλη που θα είναι ξανά ισχυρό brand bame!
Εκείνο που έχει αξία είναι πλέον ότι η Θεσσαλονίκη κοιτάζει μονάχα μπροστά. Άργησε, αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια! Μα τώρα δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά το κεφάλι στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να το πράξει γιατί πολύ απλά η Κυβέρνηση την έβαλε (βάσει αποτελεσμάτων) στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ωστόσο πετύχαμε γιατί αναζητήσαμε και βρήκαμε λύσεις εκεί που οι άλλοι ανακάλυπταν διαρκώς προβλήματα. Γιατί και ξέρουμε και μπορούμε να παράγουμε αποτελέσματα. Γιατί βάλαμε την πόλη πάνω από την μικροπολιτική, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματική πρωταγωνίστρια προσφέροντας της, ημέρα με την ημέρα, τα κατάλληλα εφόδια.
Η κατασκευή του Fly Over, η ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό έως το τέλος του 2023, το νέο σύγχρονο αεροδρόμιο, η οδική σύνδεση ΟΛΘ-ΠΑΘΕ, οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας του Αλιάκμονα, η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Κασσάνδρα και Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος, η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, η δημιουργία προαστιακών γραμμών που θα εξυπηρετούν τη δυτική πλευρά της πόλης και το Τεχνολογικό Πάρκο «Thess Intec» στο Δήμο Θερμαϊκού, σε συνδυασμό με την κατασκευή 17 υπερσύγχρονων βιοκλιματικών και ενεργειακά αναβαθμισμένων σχολείων στους Δήμους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Καλαμαριάς, είναι ο δρόμος προς το μέλλον. Ένα μέλλον που -γιατί όχι- θα είναι μεγαλύτερο από το παρελθόν της.
Η Θεσσαλονίκη γίνεται δημιουργική μέσα από τις δικές της σκέψεις. Τα δικά της όνειρα, τα δικά της σχέδια, τις δικές της ανάγκες. Εκπέμπει αισιοδοξία και ασφάλεια. Σε τελική ανάλυση, μέσα από τα 30 παρεμβατικά έργα, της επιτρέπουμε να ζήσει το αύριο. Όχι να το οραματιστεί, αλλά να το κατακτήσει!