(Άρθρο): «Μόνη δέσμευσή μας το συμφέρον της χώρας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politicalbank.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

«Μόνη δέσμευσή μας το συμφέρον της χώρας»

Οι 21 πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα εκδηλωθούν σε τρεις χρονικούς κύκλους, αποτελούν μέρος ενός συνεκτικού εθνικού σχεδίου δράσης. Μέχρι το τέλος του 2022 θα εφαρμοστούν οκτώ μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής. Θα ακολουθήσουν 12 μεγάλες αλλαγές που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και οι οποίες θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση, ενώ ανακοινώθηκε και ένα σχέδιο τομή που απαντά στο πρόγραμμα στέγης των νέων ζευγαριών το οποίο αρχίζει να υλοποιείται αμέσως.
Η ενίσχυση των 250 ευρώ τον προσεχή Δεκέμβριο σε 2.300.000 ευάλωτους συμπατριώτες μας αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Επίσης το επίδομα θέρμανσης αυξάνεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ με διευρυμένα κριτήρια δικαιούχων, ενώ καταβάλλεται έκτακτη επιδότηση στους αγρότες ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων και επιδότηση 89 εκατομμυρίων ευρώ για 50.000 κτηνοτρόφους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.
Όσον αφορά στη μόνιμη δέσμη μέτρων που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2023 ξεχωρίζει η μείωση 3 μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών που αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα 2.200.000 εργαζομένων. Ακόμη καταργείται για πάντα και για όλους η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, ενώ ύστερα από πολλά χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις 1.500.000 συνταξιούχων με χαμηλή ή μηδενική προσωπική διαφορά.
Όλα οι παραπάνω πολιτικές δεν μας εκτρέπουν από το δρόμο της δημοσιονομικής σύγκλησης. Είναι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να στηρίξουμε την κοινωνία και να τη θωρακίσουμε έναντι των αυξημένων προκλήσεων που θα συναντήσουμε τους επόμενους μήνες. Σε τελική ανάλυση, οι πολίτες χρειάζονται λύσεις που μόνο η ΝΔ αποδεδειγμένα μπορεί να δώσει μέσα από το σχήμα ολοκληρωμένης πολιτικής που παρουσιάζει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται στο πεδίο των προτάσεων για τα κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας. Έτσι, θα συνυπογράψω την αναφορά του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ότι στους πρωτόγνωρους καιρούς που ζούμε, η ικανότητα διαχείρισης κρίσεων δεν είναι απλά μια θεωρητική άσκηση, αλλά απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης της χώρας. Με αυτά τα δεδομένα η πολιτική σταθερότητα παύει να είναι κομματική προτίμηση και μετατρέπεται σε εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα του σήμερα και του αύριο.
Αυτό οφείλουμε να το έχουμε υπόψη, διότι σε λίγους μήνες από σήμερα πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιο είναι το μέλλον που επιθυμούμε. Η απόφαση είναι δική μας. Θέλουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου ή της επαιτείας; Του εκσυγχρονισμού ή του αναχρονισμού; Της σιγουριάς ή της αβεβαιότητας; Του πατριωτισμού ή της εθνικής αμηχανίας; Της κοινωνικής ευημερίας ή της οικονομικής καθήλωσης; Άλλωστε, μόνη δέσμευσή μας είναι το συμφέρον της χώρας!