(Άρθρο): «Επί 48 χρόνια η ΝΔ στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022.

«Επί 48 χρόνια η ΝΔ στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

«Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς». Αυτή είναι η «ταυτότητα» της Νέας Δημοκρατίας όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ιδρυτική διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου 1974. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά η παραπάνω φράση παραμένει επίκαιρη, διότι είμαστε η παράταξη «όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά», όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στην ιστορική διαδρομή μισού αιώνα πορευόμαστε με σαφή πολιτική ταυτότητα και μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Βρισκόμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας αποδεικνύοντας καθημερινά ότι είμαστε η παράταξη των εθνικά δικαιωμένων επιλογών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
Εκφράζοντας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου και συντηρώντας τις προωθητικές αξίες της πατρίδας μας, ενεργούμε ως καταλύτης πολιτικής σταθερότητας της χώρας σε χρόνια αβέβαια, αλλά και πατριωτική δύναμη ασφάλειας και σιγουριάς για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, οι βαθιές ρίζες που έχουμε στην κοινωνία, με αποτέλεσμα η σημαία των ιδεών μας να συνεχίζει να κυματίζει ψηλά στον καθημερινό αγώνα για μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και στη μείωση της ανεργίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για όλους εμάς που είμαστε μέρος της ιστορίας της από τις πρώτες ημέρες ίδρυσής της, η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τον διαρκή αγώνα για την προστασία της πατρίδας, την ανοιχτή και παραγωγική οικονομία, τη δίκαιη και Δημοκρατική κοινωνία, αλλά και την εθνική ενότητα.

Γι΄αυτό πιστεύω ότι το να είσαι Νεοδημοκράτης είναι στάση ζωής και όχι εύκολο σύνθημα της εποχής.
Κρατήσαμε όρθια τη χώρα σε δύσκολες στιγμές. Πρωταγωνιστήσαμε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και εγγυηθήκαμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας όταν άλλοι είχαν... αυταπάτες. Έτσι, η εμπειρία του παρελθόντος γίνεται αφετηρία του οράματός μας για την υπέρβαση των πολλαπλών εισαγόμενων κρίσεων που δοκιμάζουν τους συμπατριώτες μας και λειτουργεί ως εφαλτήριο της νέας εθνικής προσπάθειας για την υπογραφεί ενός σύγχρονου εθνικού συμβολαίου ανάπτυξης, ασφάλειας και δημιουργικότητας που θα διαμορφώσει την Ελλάδα των επόμενων γενεών.
Συνοψίζοντας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που οραματίστηκε τη σύγχρονη Ελλάδα και συνεχίζει να οραματίζεται, να δημιουργεί και να παράγει πλούτο για την κοινωνία. Είναι ο πλέον ισχυρός και συνεκτικός πολιτικός φορέας της Μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης. Μια εθνική σταθερά της πατρίδας μας που χαράσσει ένα δρόμο ανάταξης στις απρόβλεπτες ιστορικές στιγμές της εποχής.