(Άρθρο): «Εφαρμόζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα γραμμή-γραμμή»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατιας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Mynews.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

«Εφαρμόζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα γραμμή-γραμμή»

Στην πολιτική δεν τα βλέπω όλα με κομματικές παρωπίδες, ούτε είμαι δογματικός ώστε να ισχυριστώ πως όλα είναι καλώς καμωμένα. Προφανώς δεν είναι... Λάθη έγιναν και σίγουρα θα ξαναγίνουν. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πεποίθηση που υπάρχει στην κοινωνία πως είμαστε μια καλή Κυβέρνηση!
Πάντα δίνουμε καθαρές εξηγήσεις για τα πολιτικά τεκταινόμενα και η ποιοτική διαφορά είναι ότι η παρούσα Κυβέρνηση μαθαίνει γρήγορα από τα λάθη της, κάνοντας ό,τι μπορεί για να τα διορθώσει. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να μεταστρέψουμε τον φαύλο κύκλο της έλλειψης εμπιστοσύνης προς το πολιτικό προσωπικό σε δίοδο εμπέδωσης των βασικών αρχών του Κράτους δικαίου.
Επιμένω στη λέξη «εμπιστοσύνη» καθώς σηματοδοτεί σε εθνικό επίπεδο την πορεία μιας χώρας προς την κοινωνική ευημερία, η οποία μαζί με την ειλικρίνεια και τον σεβασμό συνθέτουν τρεις πολύτιμους «κρίκους» που μας καθιστούν πιο ισχυρούς ως κοινωνία. Και αν μη τι άλλο, η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019.
Το πρωτεύον είναι ότι για πρώτη φορά, μετά από περίπου 12 χρόνια, αφήνουμε αμετάκλητα πίσω την οικονομική κρίση. Και αυτό πιστοποιείται από μια σειρά αδιαμφισβήτητων στοιχείων.
Η νέα χρονιά μας βρίσκει με τη χαμηλότερη ανεργία από το 2010. Την παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019 στο 17,5% και σήμερα είναι έξι μονάδες κάτω, στο 14%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat. Με τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τα έσοδα του τουρισμού να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Με το ψηφιακό κράτος να σέβεται και να εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τους πολίτες, καταργώντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας την καθημερινότητα όλων μας. Με τα σύνορα μας ασφαλή και την εθνική μας άμυνα θωρακισμένη χάρη στις διακρατικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και την αγορά σύγχρονων στρατιωτικών εξοπλισμών.
Όσο για την εθνική μας οικονομία, στέκεται όρθια παρά τις πιέσεις που προκαλούν οι διεθνείς συγκυρίες, γεγονός που μας επιτρέπει να διανέμουμε στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ένα σημαντικό μέρισμα από την ανάπτυξη, την καλή πορεία και τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Επιπρόσθετα, αυξήσεις στις συντάξεις, επιδόματα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, φοροελαφρύνσεις, δυο αυξήσεις του κατώτατου μισθού σε έναν χρόνο, συνεχείς διευκολύνσεις στην αντιμετώπιση χρεών και υποχρεώσεων, στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, συνθέτουν μια εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν, τις παροχές με... δανεικά και τα «πέτρινα» χρόνια που βιώσαμε όλοι μας. Κάπως έτσι, στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους και όλοι οι φορολογούμενοι θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.
Προσέξτε, όμως... Τίποτα από όσα θεμελιώσαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν ήταν εύκολο, δεδομένο ή αυτονόητο. Αποτέλεσαν, ωστόσο, προεκλογική μας προτεραιότητα και έγιναν πραγματικότητα καθώς εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας γραμμή-γραμμή.
Ο πολιτικός μας λόγος είναι συμβόλαιο και το αποδείξαμε και σε ό,τι αφορά στη μείωση του χρόνου απονομής κύριων συντάξεων, οι οποίες πλέον εκδίδονται σε δυο μήνες.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω υπήρξαν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, σχεδίου, αποφασιστικότητας και τόλμης, που επιτρέπει στην κοινωνία να ευημερεί δίχως να μένει κανείς πίσω.
Αυτό δεν πρέπει να το λησμονήσουμε όταν κληθούμε να αποφασίσουμε με την ψήφο μας πως θέλουμε να εξελιχθεί η Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, για εμένα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτόνομη και ισχυρή Ελλάδα!