(Άρθρο): «Πετύχαμε πολλά και σημαντικά! Μπορούμε ακόμα περισσότερα!»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

«Πετύχαμε πολλά και σημαντικά! Μπορούμε ακόμα περισσότερα!»

«Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος. Ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και ένα κράτος το οποίο, μέσα από ποιοτικές υπηρεσίες, χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη». Η παραπάνω αναφορά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην εκδήλωση «3 χρόνια gov.gr-Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», περιγράφει τον πυρήνα της διακυβέρνησης μας, που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αποκαθιστούν λάθη του παρελθόντος στο πεδίο της οικονομίας. Χάρη στην τολμηρή αλλά και συνετή πορεία που έχουμε χαράξει δημιουργήθηκε ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που μας επιτρέπει να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία. Και τώρα συνεχίζουμε να υψώνουμε αναχώματα στην επίθεση των διεθνών ανατιμήσεων, αλλά και να διαμορφώνουμε νέα περιθώρια για να ενισχύουμε το εισόδημα των συμπατριωτών μας. Αυξήσαμε σχεδόν 8%, μετά από 12 χρόνια, τις συντάξεις για 1.500.000 συνταξιούχους, ενώ εξαγγέλθηκε μια ακόμα παρέμβαση για την ανακούφιση όσων αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου. Επίσης, όσοι περιμένουν την επικουρική τους σύνταξη θα λάβουν ως προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης και αυτό μέχρι να κλείσει η «πληγή» της αργοπορίας, όπως συνέβη με τις βασικές συντάξεις. Ακόμη, την 1η Απριλίου, έπεται η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, συμπαρασύροντας σε αύξηση άλλες παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας.
Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι οι καλύτερες αμοιβές για όλους, στόχος ρεαλιστικός ως προς την επίτευξή του τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα αξιοποιήσουμε κάθε περιθώριο του προϋπολογισμού για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Η δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που μας επιτρέπει να χαράσσουμε με ασφάλεια το μέλλον, αποτυπώνεται και στις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επισημαίνει ότι «η πτώση του πληθωρισμού αναμένεται να ελαφρύνει σταδιακά την επιβάρυνση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών και να ωφελήσει την ιδιωτική κατανάλωση». Συγκρατείστε, για παράδειγμα, ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται αισθητά και διαμορφώνεται σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για το 2023, αφού μετά από μέσο όρο 9,3% το 2022, προβλέπεται να μειωθεί στο 4,5% το 2023 και στο 2,4% το 2024.
Προχωρούμε, λοιπόν, με σύνεση, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, πετυχαίνοντας όλο και υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ανεργία και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Κάπως έτσι πλησιάζουμε στο χρονικό σημείο που θα κληθούμε να αποφασίσουμε πως οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030. Πως θα βελτιώσουμε τις ζωές μας, πως θα αυξήσουμε περαιτέρω τις συντάξεις, πως θα ενισχύσουμε την παιδεία, πως θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.
Εκείνο που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη είναι οτι επί Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα έγινε ξανά πρωταγωνίστρια χάρη στην πορεία ανάπτυξης και προκοπής που χάραξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για τα πολλά και σημαντικά που πετύχαμε. Μπορούμε, όμως, ακόμα περισσότερα! Γι' αυτό πρέπει με την ψήφο μας να δώσουμε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει στο δρόμο της ευθύνης με το ίδιο σταθερό και τολμηρό βήμα.