(Άρθρο): «Η επόμενη ημέρα θέλει αλήθεια και λύσεις»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 11 Απριλίου 2023.

«Η επόμενη ημέρα θέλει αλήθεια και λύσεις»

Επί τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόλμησε και κατάφερε πολλά, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις. Δίχως να κρύβεται από τα λάθη και τις αστοχίες της άλλαξε ημέρα με την ημέρα την Ελλάδα, έχοντας μοναδικό γνώμονα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και το σθένος να συγκρουστεί με παθογένειες δεκαετιών, όπως και με νοοτροπίες που μας καθηλώνουν στο παρελθόν.
Στον ίδιο δρόμο της ευθύνης πορευόμαστε και τώρα που προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό του Κράτους. Οι 57 νεκροί του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, το συλλογικό πένθος που βιώνουμε και ο δικαιολογημένος θυμός της κοινωνίας απαιτούν να «ξεριζώσουμε» το «βαθύ κράτος» που μέσα από την πολυπροσωπία του κάνει δυσκολότερη την καθημερινότητα όλων μας. Γιατί οι παρωχημένες λογικές του χθες δεν βρίσκονται μόνο στα μεγάλα ζητήματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά εντοπίζονται εξίσου στα μικρά και στα καθημερινά. Σε εκείνα που συμβαίνουν δίπλα μας, στο μικρόκοσμό μας, δείχνοντας ανοχή στην αναξιοπιστία, συντηρώντας την ανικανότητα και την απουσία οποιασδήποτε αξιολόγησης ή απολογισμού πεπραγμένων.
Η επόμενη ημέρα, για την οποία όλοι συζητούμε, θέλει αλήθεια, λύσεις και συνοδεύεται από πράξεις και φυσικά απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη. Διότι η λογοδοσία είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να θεραπεύσουμε διαχρονικές παθογένειες που διατρέχουν το κράτος μας αφού, όπως αποδείχθηκε, όσες πολυεπίπεδες βελτιώσεις αλλά και αναβαθμίσεις υλοποιήθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο την τελευταία τετραετία δεν ήταν αρκετές να αποτρέψουν το δυστύχημα.
Παράλληλα, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή να μη γκρεμίσουμε όλα όσα χτίσαμε τα τελευταία χρόνια.
Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Έχουμε 6,5 μονάδες χαμηλότερη ανεργία, είμαστε πρώτοι στους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, δημιουργήσαμε περισσότερες από 270.000 θέσεις εργασίας, μειώσαμε περισσότερους από 50 φόρους, μειώσαμε τις εισφορές, αυξήσαμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τρεις φορές τον κατώτατο μισθό. Υπό αυτήν την οπτική η Ελλάδα του 2027 θα είναι ακόμα πιο ισχυρή από την Ελλάδα του σήμερα εφόσον παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της προκοπής και της ευημερίας. Γιατί το μεγαλύτερο «όπλο» μας είναι το έργο και η συνέπειά μας.
Στο πλαίσιο αυτό όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οφείλουμε και πρέπει να επικοινωνούμε τα πολλά και σημαντικά κυβερνητικά πεπραγμένα με στοιχεία, αριθμούς, παραδείγματα και επιχειρήματα. Να ενημερώνουμε φίλους και γνωστούς, να συνομιλούμε καθημερινά με την κοινωνία, διότι οι αγώνες δεν κερδίζονται... δια μαγείας αλλά πόρτα-πόρτα. Ιδίως από τη στιγμή που οι επικείμενες εθνικές εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης.
Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου αλλά για αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα αφού θα καθορίσουν την πορεία της πατρίδας μας τις επόμενες δεκαετίες και θα απαντήσουν στο ερώτημα «σε ποια χώρα θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.