(Άρθρο): «Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politic.gr», που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

«Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω»

Σε άρθρο του το διεθνούς φήμης περιοδικό «Economist» αναλύει με κολακευτικά λόγια την πορεία της Ελλάδας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απαριθμεί τα επιτεύγματά της παρούσας κυβέρνησης και περιγράφει πως από τη χαοτική περίοδο 2015-2019 όπου κυριαρχούσε η ανασφάλεια και φτάσαμε κοντά στην έξοδο από το ευρώ με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, την τελευταία τετραετία η πατρίδα μας έχει εξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας.
Αποδίδει τα εύσημα για τον επαναστατικό τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αλληλεπιδρούμε πλέον με το κράτος, χάρη στο εντυπωσιακό πρόγραμμα ψηφιοποίησης. Αναλύει πως περικόπηκε η φορολογία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πως αυξήθηκαν ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις, πως μειώθηκε ο δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ, πως οι συντάξεις εκδίδονται νωρίτερα από ότι στη Γερμανία και υπενθυμίζει ότι επί Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα αναπτύσσεται οικονομικά σχεδόν δυο φορές ταχύτερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μια σταθερή ροή επενδύσεων από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων από κολοσσούς όπως η Microsoft και η Pfizer. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έπαψε να θεωρείται μια από τις ασθενέστερες χώρες της Ευρώπης. Κάθε άλλο... Πλέον εμπνέει εμπιστοσύνη, εκπέμπει σταθερότητα και διακρίνεται από μια πρωτόγνωρη συνέπεια καθώς κινείται σε τροχιά εθνικής ανάπτυξης.
Πράγματα και καταστάσεις που δεκαετίες πριν αποτελούσαν ζητούμενα, τα τελευταία χρόνια θεωρούνται αυτονόητα. Το θέμα είναι να παραμείνουν κεκτημένα και μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι μια από τις κρισιμότερες της Μεταπολίτευσης, διότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα αποκαλύψει εάν θα παραμείνουμε στο δρόμο της ασφάλειας και της προόδου. Άρα, το διακύβευμα είναι αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Θέλουμε μια κυβέρνηση που να παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα ή μια κυβέρνηση που σηκώνει ψηλά τα χέρια στις δυσκολίες; Μια κυβέρνηση που να προσφέρει καθαρό ορίζοντα στην πορεία του τόπου ή μια κυβέρνηση που την σπρώχνει σε ένα θολό μετεκλογικό τοπίο;
Πιστεύω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη και πως όσο πιο ξεκάθαρο είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή 21 Μαΐου, όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, τόσο πιο στέρεες θα είναι οι βάσεις ώστε η χώρα να διοικηθεί αποτελεσματικά και σωστά. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω, καθώς βρίσκεται ήδη στην τροχιά της ελπίδας για μια καλύτερη, για μια πιο αισιόδοξη ζωή. Ήμασταν και παραμένουμε πάντα δίπλα στους πολίτες. Με πολλές και σημαντικές επιτυχίες, με καθυστερήσεις, με ειλικρίνεια, αλλά και με αποφασιστικότητα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Το 2019 αρχίσαμε να αλλάζουμε τη χώρα. Το 2023 χτίζουμε πάνω στα γερά θεμέλια που θέσαμε ώστε να πάμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά.