(Άρθρο): "Στις 25 Ιουνίου ζητούμε θετική ψήφο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thestival.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023.

«Στις 25 Ιουνίου ζητούμε θετική ψήφο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αλλαγή παραδείγματος στην πολιτική και την κοινωνία. Κυριάρχησαν οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας που μας οδηγούν με ασφάλεια στην ανάπτυξη και σύντομα στην επενδυτική βαθμίδα. Οι Έλληνες επιδοκίμασαν την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τολμηρός αλλά όχι ριψοκίνδυνος στις αποφάσεις του. Προσάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε στις ελληνικές ανάγκες. Αναγνώριζε τις αστοχίες που είναι αδύνατον να μην υπάρξουν στη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας και είχε το θάρρος και την ενσυναίσθηση να ζητήσει συγγνώμη. Ισορρόπησε ανάμεσα στην ανυποχώρητη υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία βασιζόμενος στις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες ένιωσαν ασφαλείς και εμπιστοσύνη για την κυβέρνησή μας, γιατί γνωρίζουν ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο -ενώ χλευάστηκε από την αντιπολίτευση- έχει συμβάλλει στη συγκράτηση και αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων όντας θετικό παράδειγμα δράσης που υιοθέτησαν η Γαλλία και το Βέλγιο και τώρα ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Βρετανία.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα σήμερα είναι μια καλύτερη χώρα από αυτήν που παραλάβαμε το 2019. Ως εκ τούτου το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία. Πώς θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, έχοντας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μια στιβαρή κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει όλα όσα περιέγραψα παραπάνω.
Για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτικές μείωσης των φόρων και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Στον αντίποδα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι μεγαλύτερος «φοροεισπράκτορας». Ακούσαμε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη φορολόγηση στις εισφορές και το ΠΑΣΟΚ να παραδέχεται ότι θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολόγηση στα μερίσματα και τις γονικές παροχές. Από τη μια μιλούν για «δίκαιη φορολόγηση» και από την άλλη θέλουν να αυξήσουν τη φορολογία στα ακίνητα, όταν ο κάτοχός τους έχει ήδη φορολογηθεί αρκετές φορές. Δεν πρόκειται για μοντάζ, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, ούτε για... σαρδάμ, αλλά για ξεκάθαρη φοροεπιδρομή. Το πρόβλημά τους είναι ιδεολογικό και θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Γιατί το εθνικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι στέρεο, αντλώντας υλικό από τα πεπραγμένα της κυβερνητικής μας θητείας τα οποία αποτιμήθηκαν θετικά από τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά και στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την κοινωνική συμμαχία της 21ης Μαΐου και μιλώντας για την αυτοδύναμη Ελλάδα της σύνεσης, των ισχυρών συμμαχιών και της εξέλιξης.
Ζητούμε θετική ψήφο για τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους, τη βελτίωση της υγείας, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, των μεταφορών, την ενίσχυση των νέων και τη στήριξη των ευάλωτων. Στην Ελλάδα του 2023 δεν χωρούν εκπτώσεις και καθυστερήσεις.